Nuori kiinalaisturisti eristetty Lapin keskussairaalassa koronavirusepäilyn vuoksi

Ivalossa lomaillut kiinalaisturisti hakeutui korkean kuumeen vuoksi päivystykseen. Sieltä hänet siirrettiin tarkkailuun Lapin keskussairaalaan.

Nuori kiinalaisturisti on eristetty Lapin keskussairaalassa koronavirusepäilyn vuoksi.

28.1.2020 22:46 | Päivitetty 28.1.2020 22:57

Lapin keskussairaalasta kerrotaan, että potilas on eristyksissä ja näytteet lähetetään huomenna Helsinkiin tutkittaviksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

– Se liittyy varotoimikäytäntöön. Jos on ollut Wuhanin alueella kaksi viikkoa aiemmin ja sairastuu korkeaan kuumeeseen ja hengitystieoireisiin, silloin ryhdytään varotoimenpiteisiin ja pyritään selvittämään, onko kyseessä mahdollisesti koronavirus, kertoo infektiolääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä.

Lääkärin tietojen mukaan potilas lähti viisi vuorokautta sitten matkalle. Hän on oirehtinut kaksi vuorokautta ja hakeutui tänään Ivalossa päivystykseen korkean kuumeen ja hengitystieoireiden vuoksi.

– Sieltä hänet lähetettiin jatkoarviointiin Lapin keskussairaalan päivystykseen Rovaniemelle. Potilas on eristyksissä ja hänestä otetaan näytteet, jotka lähtevät huomenaamulla Helsinkiin, Broas sanoo.

Infektiolääkärin mukaan sairastunut on nuorehko henkilö.

– Hän on eristyksissä, kunnes vastaukset saadaan huomenna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?