Näistä heitä syytetään – IS selvitti Tranbergin ja Ranta-ahon huumejutun rikosnimikkeet - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näistä heitä syytetään – IS selvitti Tranbergin ja Ranta-ahon huumejutun rikosnimikkeet

Ekstaasia, LSD-lappuja, vuokramökistä takavarikoitu huumekassi ja erään epäillyn hallusta takavarikoitu 60 000 euron käteissumma. Syytettyinä ovat mm. Janne ”Nacci” Tranberg ja Sofia Belórf.

Julkaistu: 28.1. 13:58

Sofia Belórf saa syytteen huumausainerikoksesta ja kahdesta rahanpesusta.

Suomen suurimpiin kuuluvan huumerikoskokonaisuuden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa torstaina. Jutussa on yhteensä 54 syytettyä.

Kokonaisuudessa on kysymys epäillyistä törkeistä huumausaine-, doping- ja rahanpesurikoksista. Syytettyjen henkilökohtaisia rikosnimikkeitä ei kuitenkaan ole aiemmin paljastettu julkisuuteen.

IS selvitti eräiden keskeisten epäiltyjen syytteet. Jutussa vaaditaan osalle syytetyistä kovia rangaistuksia. Tiettävästi syyttäjät aikovat esittää jopa maksimivaatimuksia eli 13 vuoden vankeusrangaistuksia.

Pääepäiltyihin lukeutuvat entinen Cannonball-johtaja Janne ”Nacci” Tranberg ja tamperelainen liikemies Niko Ranta-aho.

Tranbergin syytteet koskevat useita törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja lääkerikoksia. Ranta-ahoa syytetään samoista nimikkeistä.

Ranta-ahon avopuoliso fitnessmalli Sofia Belórf vastaa syytteisiin huumausainerikoksesta ja kahdesta rahanpesusta. Huumerikosepäilystä ei hänen kohdallaan ole aiemmin puhuttu.

Ranta-aho saa syytteen myös Belórfin pahoinpitelystä. Belórfin itsensä mukaan mitään pahoinpitelyä ei ole tapahtunut, mutta kyse on virallisen syytteen alaisesta rikosnimikkeestä.

Muutkaan läheiset eivät välty syytteiltä. Ranta-ahon siskoa epäillään törkeästä rahanpesusta. Tranbergin entistä puolisoa puolestaan syytetään avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Helvetin enkeleiden johtohahmoihin kuulunut Jarkko Laakso saa syytteet kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Entinen Cannonball-johtaja Ari Ronkainen saa niin ikään syytteet kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Yksi rankimmin syytetyistä on tunnetun teollisuusyrittäjän 37-vuotias poika, joka ei kuitenkaan itse ole esiintynyt julkisuudessa. Hänen syytelistalleen kuuluu törkeitä huumausainerikoksia, törkeä ampuma-aserikos, räjähderikos, ampuma-aserikos, rattijuopumus ja vaarallisen esineen hallussapito.

Kehonrakennuksen Suomen mestaruuden voittanut poliisimies Kimmo Niemi on syytettynä törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Yhdessä pienessä haarassa on syytettynä Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber. Häntä syytetään perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.