UM kehottaa välttämään turhaa matkustamista Kiinan Hubein maakuntaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

UM kehottaa välttämään turhaa matkustamista Kiinan Hubein maakuntaan

Kiinaan matkustavia neuvotaan kiinnittämään huomiota käsihygieniaan ja välttämään eläinkontakteja.

Julkaistu: 27.1. 14:49, Päivitetty 27.1. 15:15

Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia välttämään turhaa matkustamista Kiinan Hubein maakuntaan, jonka pääkaupungista Wuhanista koronavirus on levinnyt.

Ulkoministeriö on päivittänyt Kiinan matkustustiedotettaan ja kehottaa suomalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Hubein maakuntaan. Uuden koronaviruksen arvellaan levinneen Hubein pääkaupungista Wuhanista, johon matkustamista tulee UM:n mukaan välttää.

Kiinan yleinen turvallisuustaso on UM:n mukaan entisellään, ja matkustajia kehotetaan noudattamaan tavanomaista varovaisuutta. Kiinassa olevia neuvotaan kiinnittämään huomiota käsihygieniaan, välttämään eläinkontakteja ja varsinkin toreja, joissa myydään eläviä eläimiä.

Maassa olevia UM kehottaa myös seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivittyvää koronavirussivua sekä kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n vastaavaa sivustoa.

Lisäksi matkustajia kehotetaan seuraamaan Kiinan viranomaisten tiedotusta englanninkielisiltä uutissivustoilta. Kiinalaisviranomaisten tiedotusta voi seurata muun muassa valtiollisen Xinhua-uutistoimiston kautta.

Matkustajia kehotetaan välttämään paikkoja, joissa liikkuu paljon ihmisiä, sekä välttämään esimerkiksi kättelyä. Kasvosuojusta voi käyttää välttyäkseen pisaratartunnalta tai välttääkseen muiden tartuttamisen.

– Tärkeintä on jatkuva ja huolellinen käsien pesu. Suosittelemme yhä välttämään eläinkontakteja ylipäätään, toreja joilla myydään eläviä tai kuolleita eläimiä elintarvikkeiksi sekä kypsentämätöntä tai huonosti kypsennettyä lihaa, pastöroimattomia maitotuotteita ja niistä valmistettuja tuotteita sekä pesemättömiä vihanneksia ja hedelmiä, UM:n tiedotteessa kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?