Poliisilta uutta tietoa julmasta henkirikoksesta Hämeenlinnassa – tapahtui vain vähän ennen poliisin tuloa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta uutta tietoa julmasta henkirikoksesta Hämeenlinnassa – tapahtui vain vähän ennen poliisin tuloa

”Vaikka surman tekotapa on ollut raaka ja julma, ovat somessa liikkuvat huhut tekotavasta liioiteltuja”, poliisi tiedottaa.

27.1.2020 13:51

Poliisi sai maanantaina 20. tammikuuta noin kello 22.30 aikaan tehtävän Hämeenlinnan Torikadulle. Poliisit hälytti samassa rapussa asuva henkilö, joka havaitsi rappukäytävässä merkkejä mahdollisesta rikoksesta.

Poliisi löysi kaksi vainajaa, miehen ja naisen. He olivat aiemmin eronnut nuori pariskunta. Mies oli surmannut ensin naisen ja sitten itsensä.

”Tekotapa on raaka ja julma ja teko on tehty teräaseella”, poliisi kuvailee.

Teko oli tapahtunut vain vähän ennen poliisin saapumista.

Rikoksesta epäilty mies oli saapunut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana ja oli viimeksi oleskellut Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla. Asianomistaja oli suomalainen nainen.

Sekä epäilty että asianomistaja ovat kuolleita.

Tapausta tutkitaan nimikkeellä murha. Tutkinnassa on jo voitu sulkea pois muiden henkilöiden osuus eli kenenkään ulkopuolisen ei epäillä osallistuneen tekoon tai myötävaikuttaneen siihen.

Poliisi muistuttaa kuolemansyyn tutkinnan ja ulkomaalaislain mukaisten asioiden olevan salassa pidettävää tietoa.

Surma on poliisin mukaan koskettanut laajasti Hämeenlinnan alueen asukkaita.

Hämeen poliisi huomioi tiedotteesaan myös sosiaalisessa mediassa virinneen runsaan keskustelun ja oikaisee levinneitä huhuja.

”Vaikka surman tekotapa on ollut raaka ja julma, ovat somessa liikkuvat huhut tekotavasta liioiteltuja, poliisi toteaa ja muistuttaa hienotunteisuudesta rikoksen uhria ja hänen läheisiään kohtaan.”

Poliisi varoittaa keskustelijoita:

”Myös sosiaalisessa mediassa voi kirjoituksellaan tai julkaisullaan syyllistyä rikoksen tunnusmerkistön täyttävään toimintaan. Poliisi seuraa tiiviisti sosiaalisen median kirjoituksia.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?