Keskustan Kulmuni puolustaa Ohisalon oikeutta valita myös vihreä ehdokas sisäministeriön kanslia­päälliköksi – ”Noudattavat vakiintunutta perinnettä”

Sisäministeriön kansliapäällikön valinnasta on noussut kohu.

Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni otti torstaina kantaa sisäministeriön kansliapäällikön valintaan, josta on noussut viime päivinä iso kohu. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) odotetaan esittävän huipputehtävään myöhemmin tänään puoluetoveriaan, yhdenvertaisuusvaltuutettuna työskentelevää Kirsi Pimiää.

Tehtävään on ehdolla myös Suojelupoliisin päällikkö, kokoomustaustainen Antti Pelttari, jota monet pitävät Pimiää pätevämpänä hakijana. Pimiän mahdollisen nimityksen katsotaan olevan poliittinen virkanimitys, jollaisia vastaan sekä Ohisalo että muut johtavat vihreät ovat viime vuosina ottaneet kantaa.

Vihreiden kanssa samassa hallituksessa valtiovarainministerinä toimiva Kulmuni vastasi sovittelevaan sävyyn Ilta-Sanomien kysyttyä hänen mielipidettään nimitykseen.

– Keskustan kanta on se että parhaat ehdokkaat täytyy aina nimittää tehtäviin. Mitä olen ymmärtänyt hakijoista, jotka ovat loppusuoralla olleet, niin kaikki ovat päteviä siihen tehtävään, Antti Pelttari ja Kirsi Pimiä aivan varmasti, Kulmuni sanoi.

Hän puolusti hakijoita, jotka ovat toimineet aiemmin poliittisissa tehtävissä. Pimiä on työskennellyt ennen nykyistä työtään johtajana oikeusministeriössä, EU-asioiden yksikönpäällikkönä valtioneuvoston kansliassa ja vihreän oikeusministerin Tuija Braxin erityisavustajana.

– Eihän yhteiskunnallinen osallistuminen, se, että on palvellut isänmaata yhteiskunnallisissa tehtävissä, saa myöskään olla este tai hidaste sinne, vaan täytyy olla samanlainen mahdollisuus poliittiseen osallistumiseen, Kulmuni totesi.

Kulmuni myös sanoi Ohisalon nimityksen noudattavan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä.

– Meillä on ollut perinne että esittelevä ministeri saa omassa ministeriössään nimittää ylimmän virkamiehen. Vihreät tässä varmasti noudattavat sitä vakiintunutta perinnettä. Molemmat heistä selviävät varmasti tehtävässä hienosti, ja näin uskon myös Kirsi Pimiän osalta olevan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?