Jari Aarnion talo myyty – hinta romahti 100 000 eurolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Aarnion talo myyty – hinta romahti 100 000 eurolla

Jari Aarniolta takavarikoitu talo sijaitsee rauhaisassa paikassa Porvoossa.

Jari Aarniolta takavarikoitu talo sijaitsee rauhaisassa paikassa Porvoossa.

Julkaistu: 21.1. 16:10, Päivitetty 22.1. 7:37

Jari Aarnion Porvooseen rakentama omakotitalo on saatu myytyä.

Poliisi kertoo löytäneensä ostajan huumerikoksista vankilaan tuomitulta huumepoliisin entiseltä päälliköltä Jari Aarniolta takavarikoidulle omakotitalolle.

Huutokaupassa myydyn talon myyntihinta jäi lopulta 100 000 euroa korkeimman tarjouksen alle, kun osa tarjoajista paljastui haamuhuutajiksi ja jäi tavoittamatta. Talon myynnistä kertoi ensimmäisenä sanomalehti Uusimaa.

Rikosylitarkastaja Juha Henttala Itä-Uudenmaan poliisista kertoo kauppojen syntyneen 200 000 euron hintaan. 20 000 euron käsiraha on Henttalan mukaan maksettu viime viikolla.

– Ostaja on kiinteistöalalla toimiva osakeyhtiö, joka ei ainakaan tässä vaiheessa halua asiassa julkisuutta, Henttala toteaa.

Kauppa on tarkoitus saada päätökseen lähiviikkojen aikana. Aikataulun halutaan olevan kohtuullinen Aarnion lähipiirille huomioiden tarvittavat järjestelyt.

Tarjouksia tehtiin lopulta 130 kappaletta. Henttalan mukaan voittanut tarjous tehtiin jo marraskuussa huutokaupan alkuvaiheessa.

Tämän jälkeen hinta nousi uusien tarjousten myötä nopeasti 300 000 euroon. Huutokaupassa ei annettu enää uusia tarjouksia marraskuun jälkeen.

Kiinteistöön kuuluu myös piharakennus.

Kiinteistöön kuuluu myös piharakennus.

Talossa on viisi makuuhuonetta ja tilaa 130 neliötä.

Talossa on viisi makuuhuonetta ja tilaa 130 neliötä.

Poliisin ryhdyttyä ottamaan yhteyttä huutajiin osan tavoittaminen osoittautuikin mahdottomaksi. Kävi ilmi, että osa huutajista oli haamuostajia, joiden ilmaantumista oli osattu odottaa. Korkein tarjous olikin reilusti yli käyvän markkinahinnan.

– Etukäteen jo ajateltiin ettei tämä mene ihan täysin ilman mutkia. Siellä oli mukana tarjoajia joilla ei ollut tarkoitustakaan ostaa. Näin sitä hintaa saatiin vedätettyä ylös päin, Henttala toteaa.

Haamuostajien henkilöllisyydestä tai tarkoitusperistä poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa.

– Sitä voi vain arvailla, asiaa ei ole toistaiseksi sen enempää selvitelty. Lainsäädäntö on tässä asiassa vähän vajavainen verrattuna ulosoton lainsäädäntöön.

Henttalan mukaan mukana oli myös tosissaan tehtyjä tarjouksia jotka jäivät toteutumatta. Ostaja oli saattanut katsoa tarjouksensa ylittyneen jo kuukausia sitten, eikä ostaminen ollut tämän vuoksi enää ajankohtaista.

Huutokaupat.com:n mukaan huutokauppaan ei voi osallistua kukaan ilman todellisia ostoaikeita.

– Huutokauppaan osallistuakseen täytyy ensinnäkin tunnistautua pankkitunnuksilla eli mitenkään anonyymisti tarjouksia ei voi jättää. Toisekseen huudot ovat sitovia, joten ilman oikeita ostoaikeita tarjouksia ei kannata jättää. Mikäli huutokaupan voittaja ei haluakaan maksaa voittamaansa kohdetta, niin silloin häneltä peritään kohteen myyntiehtoihin perustuva korvaussumma. Tarvittaessa Huutokaupat.com myös estää käyttäjän tunnukset palvelusta, mikäli yhteistyötä korvaussumman maksuun ei löydy, yhtiöstä viestitetään.

Poliisin julkaisema kuva talosta ja sitä ympäröivästä tontista.

Poliisin julkaisema kuva talosta ja sitä ympäröivästä tontista.

Talon keittiö on siisti ja moderni.

Talon keittiö on siisti ja moderni.

Toteutuneeseen kauppahintaan poliisissa ollaan kaikesta huolimatta tyytyväisiä. Hinta oli joka tapauksessa reilusti enemmän kuin talolle ennen huutokauppaa määritelty vähimmäishinta ja se on linjassa poliisin käyttämien kiinteistönvälittäjien määrittelemän käyvän arvon kanssa.

– Hinta tuli siinä alaspäin, mutta jos ajatellaan ammattilaisten arvioita kiinteistön hinnasta, niin summa on lähempänä realismia.

Syksyllä poliisi teetti kiinteistölle kuntoarvioinnin, jossa tehtiin havaintoja keskeneräisistä rakennustöistä ja muista puutteista. Arvio pudotti noin 130-neliöisen viiden makuuhuoneen omakotitalon hintaa.

– Tiettyjä puutteita siellä löytyy, jotka ovat olleet ihan avoimesti nähtävillä. Karkeasti voi sanoa että siellä tarvitaan ainakin LVI-alan ammattilaista ja sähkömiestä.

Juttua täydennetty 22.1. klo 7.36: Lisätty Huutokauppa.com:n kommentit.

Tuoreimmat osastosta