Poliisi käräytti pontikankeittäjän Kainuussa – pääsi jäljille yleisövihjeiden avulla

– Kyllä ne on viime vuosina selvästi vähentyneet. Ei ainakaan tutkintaan asti tapauksia tule samalla lailla kuin ennen, poliisi kertoo.

16.1.2020 19:45

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jonka mukaan Kajaanissa Vuolijoella valmistettiin pontikkaa yksityisessä asunnossa yhteensä noin 100 litraa, tiedottaa Oulun poliisi. Teon epäillään tapahtuneen vuoden 2018 kevään ja syksyn 2019 välisenä aikana.

Kajaanin poliisiaseman rikostorjuntayksikkö pääsi epäillyn pontikanvalmistajan jäljille yleisöltä tulleiden vihjeiden ja oman selvityksen perusteella. Rikosylikomisario Jarkko Maksniemi Kajaanin poliisista kertoo, että tapaukset ovat nykyään varsin harvassa.

– Kyllä ne on viime vuosina selvästi vähentyneet. Ei ainakaan tutkintaan asti tapauksia tule samalla lailla kuin ennen.

Maksniemen mukaan 100 litraa pontikkaa on varsin tyypillinen valmistusmäärä tällaisessa tapauksessa.

Esitutkinnan aikana alkoholirikoksen lisäksi paljastui toinen alkoholirikos, epäilty metsästysrikos ja ampuma-aserikkomus.

– Toinen alkoholirikos koskee sitä samaa tapausta eri henkilöiden ja eri ajankohtien kautta. Epäilty metsästysrikos ja ampuma-aserikkomus ovat alkoholirikoksista erillisiä tapauksia. Ne ovat tulleet ilmi, kun on tehty kotietsintä alkoholirikoksiin liittyen, Maksniemi kertoo.

Poliisin mukaan rikoskokonaisuuteen otettiin kiinni kaksi henkilöä, jotka on kuulusteluiden jälkeen päästetty vapaaksi.

Pontikka on tavallisesti viljasta tai sokerista käymisprosessin ja tislauksen avulla valmistettua kotitekoista viinaa, ja sitä on tehty Suomessa jo vuosisatojen ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?