Niko Ranta-aho sai syytteen myös Sofia Belórfin pahoin­pitelystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Niko Ranta-aho sai syytteen myös Sofia Belórfin pahoin­pitelystä

Epäillyn pahoinpitelyn tekoajaksi on kirjattu 20. kesäkuuta 2019.

Epäillyn pahoinpitelyn tekoajaksi on kirjattu 20. kesäkuuta 2019.

Julkaistu: 16.1. 17:40

Ranta-ahon pahoinpitelysyyte tuli julki laajan huumevyyhdin yhteydessä.

Poikkeuksellisen laajassa huumerikoskokonaisuudessa syytetyn penkille joutuvaa liikemies Niko Ranta-ahoa vastaan on nostettu syyte myös avopuolisonsa, fitnessmalli ja somekasvo Sofia Belórfin pahoinpitelystä.

Asia selviää Helsingin käräjäoikeuden tiedoista, joiden mukaan Ranta-ahoa vastaan on torstaina nostettu syyte pahoinpitelystä. Epäillyn pahoinpitelyn tekoajaksi on kirjattu 20. kesäkuuta 2019.

Asianomistaja eli uhri tapauksessa on käräjäoikeuden tietojen mukaan Sofia Belórf.

Syytteen tarkempi sisältö ei ole julkinen ennen oikeudenkäyntiä. Pahoinpitelysyyte liittyy kuitenkin tavalla tai toisella huumerikoskokonaisuuteen, sillä syyttäjät nostivat syytteen samassa yhteydessä huumerikossyytteiden kanssa.

Pahoinpitelyjutun syyttäjinä toimivat erikoissyyttäjät Heli Vesaaja ja Erkki Huhtala, jotka ovat myös huumerikoskokonaisuuden pääsyyttäjät.

Syyttäjä nosti torstaina liudan syytteitä poikkeuksellisen laajassa huume- ja dopingrikoskokonaisuudessa. Tapauksessa syytteen saa kaiken kaikkiaan 53 henkilöä, ja vyyhdin syytteet koskevat pääasiassa törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja törkeää rahanpesua.

Syytteitä nostettiin muun muassa Belórfin avopuolisoa Ranta-ahoa sekä Cannonballin ex-johtohahmoa Janne ”Nacci” Tranbergia vastaan. Molemmat miehet ovat vyyhtiin liittyen vangittuina törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta epäiltyinä.

Helsingin käräjäoikeuden tiedoista selviää, että myös Belórf joutuu syytteeseen samassa rikosvyyhdissä Ranta-ahon kanssa.

Käräjäoikeus tai rikoskokonaisuuden pääsyyttäjä eivät ole toistaiseksi suostuneet kertomaan, mistä rikoksesta tai rikoksista Belórfia tapauksessa syytetään.

Belórfin rikosnimike lienee kuitenkin lievempi kuin vyyhdin päärikosnimikkeet, sillä esitutkinnan alkuvaiheessa häntä epäiltiin tuottamuksellisesta rahanpesusta, ei siis huumausainerikoksesta. Tuottamuksellinen rahanpesu -rikosnimikkeessä on kyse rahanpesurikoksen lievimmästä muodosta.

Belórf ja Ranta-aho otettiin huumerikosvyyhtiin liittyen epäiltyinä kiinni viime heinäkuussa. Belórf oli heinäkuussa hetken aikaa vangittuna tuottamuksellisesta rahanpesusta epäiltynä, mutta hänet päästettiin tutkintavankeudesta vapaalle jalalle odottamaan esitutkinnan valmistumista.

Sekä Ranta-aho että Belórf ovat kiistäneet asianajajiensa välityksellä heitä koskevat rikosepäilyt.

Belórf ja Ranta-aho ovat asuneet yhdessä Espanjan Marbellassa, jossa Ranta-aho on toiminut kiinteistöalalla. Ennen heinäkuista kiinniottoa Belórf jakoi sosiaalisessa mediassa runsaasti kuvapäivityksiä elämästään Espanjassa.

Ranta-aho on ollut tutkintavankeudessa viime heinäkuusta saakka. Marraskuussa Belórf julkaisi Instagram-tilillään yhteiskuvia parista sekä onnittelut Ranta-aholle tämän syntymäpäivän kunniaksi.

– Kaikki on mahdollista jakaa kahtia, mutta rakkauttamme ei voi erottaa. Hyvää syntymäpäivää rakas, hän kirjoitti yhdessä kuvateksteistä.

Tuoreimmat osastosta