Samu Haberille syyte huumausaine­rikoksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Samu Haberille syyte huumausaine­rikoksesta

Sunrise Avenuen laulaja Samu Haberg on syytteessä huumausainerikoksesta.

Sunrise Avenuen laulaja Samu Haberg on syytteessä huumausainerikoksesta.

Julkaistu: 16.1. 16:23

Laulaja Samu Haberia vastaan nostettiin torstaina syyte huumausainerikoksesta.

Sunrise Avenuen tähtisolistia Samu Aleksi Haberia syytetään huumausainerikoksesta. Haberia vastaan nostettiin syyte tänään torstaina. Asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Epäilty rikos on tapahtunut Turussa 6.7.–7.7.2019. Tuolloin Turussa järjestettiin perinteikäs Ruisrock-festivaali. Haber kertoi sosiaalisessa mediassa vierailleensa festivaaleilla.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan Haberin huumesyyte liittyy suureen huumevyyhtiin, jonka epäiltyjä ovat olleet liikemies Niko Ranta-aho ja Cannonball-liivijengin entinen pomo Janne ”Nacci” Tranberg. Myös heitä vastaan nostettiin syytteitä torstaina. STT:n mukaan kaksikon epäiltäisiin johtaneen huumeorganisaatiota Espanjasta käsin.

Ranta-ahon ja Tranbergin sekä Haberin jutussa syyttäjinä toimiva Heli Vesaaja ja Erkki Huhtala.

Syyttäjä Heli Vesaaja ei kommentoi Haberin syytettä millään tavalla IS:lle. Hän ei kommentoi Iltalehden väitettä, jonka mukaan rikosepäily liittyisi huumevyyhtiin, jossa syytettyinä ovat muun muassa Tranberg ja Ranta-aho.

Haber kiisti IL:lle, että hänen syytteensä liittyisi isoon huumevyyhtiin. Hän kiisti lehdelle syyllistyneensä rikokseen.

IS ei ole toistaiseksi tavoittanut Haberia kommentoimaan syytettä.

Tuoreimmat osastosta