Turkistarhaajat: Kokkolassa lastataan sinikettuja vietäväksi Kiinaan – tarhaajat vastustavat elävien turkiseläinten vientiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turkistarhaajat: Kokkolassa lastataan sinikettuja vietäväksi Kiinaan – tarhaajat vastustavat elävien turkiseläinten vientiä

Turkistarhaajat vastustavat elävien turkiseläinten vientiä ulkomaille.

Turkistarhaajat vastustavat elävien turkiseläinten vientiä ulkomaille.

Julkaistu: 16.1. 14:23

Turkisalan viennin arvo oli lähes 320 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Kolme turkistarhaajayhdistystä vastustaa elävien turkiseläinten vientiä ulkomaille. Tarhaajien mukaan Kokkolassa lastataan sinikettu-uroksia vietäväksi Kiinaan.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet Pohjois-Suomen Turkiseläinkasvattajat, Lakeuden Tarhaajat ja Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening. Ne vaativat tiedotteessa, että viranomaiset varmistavat eläinten hyvinvoinnin kuljetusten aikana. Tarhaajat vaativat niin ikään siitoseläinten viennin lopettamista ja turkiselinkeinon säilyttämistä Suomessa.

– Siitoseläimiä viemällä myydään useiden tarhaajasukupolvien sadan vuoden aikana tekemä jalostustyö yksittäisten turkiskasvattajien ja liikemiesten toimesta olosuhteisiin, joissa ei ole varmuutta eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista, yhdistykset sanovat tiedotteessa.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton Fifurin mukaan Suomessa oli viime vuonna vajaa tuhat turkistilaa.

Fifurin tilastojen mukaan alan viennin arvo oli lähes 320 miljoonaa euroa vuonna 2018. Tilastojen mukaan ketun- ja minkinnahkojen vienti oli lähes yhtä suurta. Tärkein vientimaa oli Kiina.

Tuoreimmat osastosta