Poliisi epäilee Husin sairaanhoitajan tappaneen pitkäaikaispotilaan Helsingissä – ylilääkäri: ”Hyvin poikkeuksellinen tapaus” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee Husin sairaanhoitajan tappaneen pitkäaikaispotilaan Helsingissä – ylilääkäri: ”Hyvin poikkeuksellinen tapaus”

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Julkaistu: 16.1. 13:59

Poliisin mukaan epäilty rikos tapahtui yksityisasunnon kaltaisessa Husin vuokraamassa tilassa, jossa hoidetaan pitkäaikaispotilaita.

Poliisi epäilee, että sairaanhoitaja on tappanut potilaan tammikuun alussa Helsingissä, Iltalehti kertoi keskiviikkona. Teosta epäillään 57-vuotiasta naishoitajaa.

Sairaanhoidon yhteydessä tapahtunutta potilaan kuolemaa tutkitaan epäiltynä tappona.

Iltalehden mukaan kyseessä on ollut hengityskoneeseen kytketty miespotilas, ja sairaanhoitajan epäillään kytkeneen koneen pois päältä. Poliisi ei vahvista tietoa epäillystä tekotavasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä vahvistaa Ilta-Sanomille Helsingin Sanomien kertoman tiedon, että hoitaja on Husin työntekijä.

– Tämä on erittäin harvinaista Suomessa. Voisi sanoa, että hyvin poikkeuksellinen tapaus. Ylipäätään se, että terveydenhuollon ammattilaista tai terveydenhuolto-organisaation työntekijää epäillään tällaisesta rikoksesta, Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan Helsingin poliisi tutkii asiaa ja myös tiedotusvastuu tutkinnasta on poliisilla.

Tutkinnanjohtaja Petri Rainialan mukaan poliisi tutkii tapahtumia, jotka ajoittuvat tammikuun ensimmäisen ja toisen päivän väliselle ajalle. Hus otti välittömästi tapauksen jälkeen itse yhteyttä poliisiin.

Poliisin mukaan tapauksessa ei epäillä yksittäisen hoitajan lisäksi muita henkilöitä.

Rainiala kertoo, että epäilty rikos tapahtui Husin toimipisteessä, mutta kyse ei ole sairaalasta tai hoitolaitoksesta.

– Ei ollut sairaalassa, vaan yksityisasunnon kaltaisessa Husin vuokraamassa tilassa, jossa hoidetaan pitkäaikaispotilaita.

Poliisin mukaan potilas on aikuinen mieshenkilö, joka ei ollut kuitenkaan hoidossa vanhuspuolella.

Tuoreimmat osastosta