Ennuste: Suomessa on pian yhtä lämmintä kuin Ateenassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ennuste: Suomessa on pian yhtä lämmintä kuin Ateenassa

Yhdeksän astetta lämmintä tammikuussa – sellaisia päiviä on Suomessa kylminä kesinäkin.

Yhdeksän astetta lämmintä tammikuussa – sellaisia päiviä on Suomessa kylminä kesinäkin.

Julkaistu: 15.1. 3:50

Tammikuu on ollut toistaiseksi paikoin jopa kymmenen astetta tavallista lämpimämpi.

Poikkeuksellisen lämpimäksi ennustetun keskiviikon odotetaan rikkovan tammikuun lämpöennätyksiä.

Suomen etelä- ja keskiosaan saapuu lounaasta ajankohtaan nähden hyvin lauhaa ilmaa. Lämpötila voi kohota etelässä ylimmillään 7‒9 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan keskiviikkona illalla lämpötilat Helsingissä voivat olla yhtä korkeita kuin Etelä-Euroopassa. Iltayhdeksältä Helsingissä on ennusteen mukaan vielä kahdeksan astetta lämmintä. Turkin Istanbulissa ja Kreikan pääkaupungissa Ateenassa on samaan aikaan yhtä lämmintä.

Tammikuu on ollut toistaiseksi paikoin jopa kymmenen astetta tavallista lämpimämpi, Ilmatieteen laitos kertoo. Laitoksen tilastojen mukaan tammikuun alku on ollut suuressa osassa maata 6‒10 astetta pitkän ajan keskiarvoa leudompi.

Muualla Suomessa sää on hivenen talvisempaa. Maan itäosassa, Kainuussa ja Lapissa voi sataa niin vettä, räntää kuin lunta ja lämpötilat ovat hieman yli nollan tuntumassa.

Lapissa on pakkasta kymmenestä viiteentoista astetta.

Kelivaroituksia pohjoiseen, myrskyvaroituksia merelle

Ilmatieteen laitos varoittaa myös voimakkaista tuulista. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä. Tuulen nopeus puuskissa voi olla 20 metriä sekunnissa.

Huonosta ajokelistä varoitetaan Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Lapissa. Ajokeli on muuttumassa huonoksi yöstä alkaen lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Myrskyvaroitus on voimassa aamusta alkaen Pohjois-Itämerellä. Kovasta tuulesta puolestaan varoitetaan useilla muilla merialueilla.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta