Poliisi tutkii murhaa Helsingissä – yhdellä vangitulla aiempi tuomio taposta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii murhaa Helsingissä – yhdellä vangitulla aiempi tuomio taposta

Poliisi epäilee surman tapahtuneen lokakuun alussa. Epäillyt otettiin kiinni ja vangittiin vasta joulukuun loppupuolella.

Poliisi epäilee surman tapahtuneen lokakuun alussa. Epäillyt otettiin kiinni ja vangittiin vasta joulukuun loppupuolella.

Julkaistu: 14.1. 13:56

Vangittuna on kaksi miestä ja nuori nainen.

Poliisi tutkii lokakuun alussa Helsingissä tapahtunutta henkirikosta, jonka tekijöiden jäljille päästiin noin kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen. Murhasta epäiltynä on vangittu kolme henkilöä.

– Epäilemme murhaa tekotavan raakuuden perusteella. Taustalla on huumeiden käyttöä, mutta se ei liity välittömästi itse henkirikokseen, rikostarkastaja Petri Rainiala kertoo.

Surman epäillään käräjäoikeuden pakkokeinotietojen mukaan tapahtuneen 3.–14. lokakuuta välisenä aikana. Epäillyt otettiin kiinni ja vangittiin vasta joulukuun loppupuolella.

MTV:n mukaan uhri on lokakuussa kadonneeksi ilmoitettu vuonna 1993 syntynyt mies, jonka ruumis löytyi joulukuussa auton takaluukusta Pohjois-Helsingissä.

Joulua edeltävänä viikonloppuna Helsingin käräjäoikeus vangitsi murhasta epäiltyinä 39-vuotiaan miehen, 29-vuotiaan miehen ja 19-vuotiaan naisen.

Miehistä vanhemmalla on taustallaan aiempi henkirikostuomio. Hän surmasi miehen Kiuruvedellä vuonna 2002. Uhria oli lyöty 134 kertaa kierreputkella, kääntöveitsellä ja tikarilla. Käräjäoikeus tuomitsi elinkautisen murhasta, mutta hovioikeus lievensi tuomion 10,5 vuoteen vankeutta taposta.

39-vuotiaalla miehellä on taustallaan myös 3,5 vuoden tuomio vuonna 2013 tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Hän ampui miestä reiteen haulikolla Karjaalla.

Uudesta murhatutkinnasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tuoreimmat osastosta