Finnair kommentoi työn­tekijänsä putoamista Helsinki-Vantaan kentällä: ”Erittäin poikkeuksellinen ja valitettava tapahtuma”

Finnair kertoo tiedotteessaan, että työntekijä loukkaantui ja vietiin sairaalahoitoon.

13.1.2020 19:20

Helsinki-Vantaan lentokentällä tapahtui maanantaina vakava vaaratilanne, kun Finnairin matkustamotyöntekijä putosi lentokoneen takaovelta asematasolle. Kone oli parkissa lennon jälkeen, kun työntekijä putosi työtä tehdessään koneen takaovelta asematasolle.

Työntekijä loukkaantui ja vietiin sairaalahoitoon, kertoo Finnair tiedotteessaan. Työntekijä putosi Finnarin Airbus A320 -koneen takaovesta, jonka korkeus maasta on lastista ja polttoaineesta riippuen 3,5–3,7 metriä.

”Kyseessä on erittäin poikkeuksellinen ja todella valitettava tapahtuma”, tiedotteessa kerrotaan.

”Onnettomuustutkintakeskus tekee tapaturmasta tutkinnan normaalien prosessien mukaisesti. Finnairissa otetaan kaikki työtapaturmat erittäin vakavasti ja tilanteeseen johtanut tapahtumaketju selvitetään tarkasti, jotta vastaavaa ei tapahdu uudelleen.”

Finnairin mukaan tapahtuneella ei ollut vaikutusta lentojen aikatauluihin.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo IS:lle, että tilanteesta on vielä toistaiseksi vähänlaisesti tietoa.

Nurmen mukaan tutkinnassa yritetään nyt saada käyttöönsä Lontoossa parhaillaan olevan koneen sekä lentokentän tallenteita, jotka voivat tuoda selvyyttä tilanteen kulkuun. Huomenna on luvassa myös aiheeseen liittyviä kuulemisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?