Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla: Finnairin matkustamotyöntekijä putosi Airbus A320 -koneesta – ”Luita meni poikki” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vakava vaara­tilanne Helsinki-Vantaalla: Finnairin matkustamo­työntekijä putosi Airbus A320 -koneesta – ”Luita meni poikki”

Onnettomuus tapahtui tänään lennon jälkeen.

Arkistokuvassa terminaali 2:n lennonjohtotorni Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Asemalla sattui tänään vakava vaaratilanne, kun matkustamohenkilökunnan jäsen putosi Finnairin Airbus A320 -koneesta.

13.1.2020 17:38

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan vakavasta vaaratilanteesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

OTKES kertoo Twitterissä, että matkustamohenkilökunnan jäsen putosi tänään Finnairin Airbus A320 -koneesta ja loukkaantui koneen ollessa parkissa lennon jälkeen. Varsinaisen tutkinnan aloittamista valmistellaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo IS:lle, että tilanteesta on vielä toistaiseksi vähänlaisesti tietoa. Hänen mukaansa kyseessä oli Oulusta Helsinkiin saapunut lento.

– Fakta on se, että matkustamohenkilökuntaan kuuluva ihminen oli pudonnut koneen avoimesta ovesta kentälle ja loukkaantunut, mutta ei meidän käsityksemme mukaan hengenvaarallisesti, Nurmi sanoo.

Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo, että alustavien tietojen mukaan työntekijällä meni luita poikki.

Nurmen mukaan putoaminen tapahtui sen jälkeen, kun lennon matkustajat oli jo ohjattu koneesta perän kautta bussiin ja sillä terminaaliin. Matkustajien poistuminen sujui ongelmitta.

Matkustamotyöntekijä putosi tämän jälkeen samasta ovesta, mutta tilanteen yksityiskohtia selvitetään vielä. Erityisesti tutkijoita kiinnostaa se, missä koneen perässä ollut, matkustajien käyttämä porrasauto sijaitsi vaaratilanteen sattuessa.

Nurmen mukaan tutkinnassa yritetään nyt saada käyttöönsä Lontoossa parhaillaan olevan koneen sekä lentokentän tallenteita, jotka voivat tuoda selvyyttä tilanteen kulkuun. Huomenna on luvassa myös aiheeseen liittyviä kuulemisia.

– Erikoinen tapahtuma, Nurmi luonnehtii vaaratilannetta.

Koska kansainvälisten lentoliikenteen pelisääntöjen mukaan tapahtunut liittyi koneen tekemään lentoon, sitä tutkitaan Nurmen mukaan ainakin toistaiseksi lento-onnettomuutena, jossa loukkaantui yksi henkilö.

Finnair tiedotti asiasta kertomalla, että lennon AY450 yhteydessä matkustamomiehistön jäsen putosi työtä tehdessään koneen takaovelta asematasolle. Työntekijä loukkaantui ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Finnair ei suostunut kommentoimaan työntekijän tilaa tarkemmin IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?