185-metrinen rahtialus oli vaikeuksissa Selkämerellä – ajelehti koko yön kohti rannikkoa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

185-metrinen rahtialus oli vaikeuksissa Selkämerellä – ajelehti koko yön kohti rannikkoa

Julkaistu: 13.1. 0:30

Hollantilainen rahtialus sai pitkän taistelun jälkeen pääkoneensa kuntoon ja pystyi jatkamaan matkaa kohti Rauman satamaa.

Selkämerellä Uudenkaupungin lähistöllä ajelehti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pulaan joutunut 185-metrinen rahtialus. Sampogracht-niminen kuivarahtia kuljettava alus oli matkalla Hollannista Raumalle, kun se alkoi kärsiä sunnuntaina koneongelmista.

Vaikeudet alkoivat jo alkuillasta, kun aluksen pääkoneet alkoivat kuumentua. Miehistö oli yrittänyt korjata ongelmaa paikan päällä, mutta ei aluksi onnistunut siinä.

– Miehet tekevät konehuoneessa töitä kaksin käsin, mutta eivät ole saaneet paikkoja kuntoon suunnitellussa ajassa, Petri Kippola Länsi-Suomen Merivartiostolta kertoi sunnuntaina puolenyön aikaan IS:lle.

– Alus ajelehtii yli puolentoista solmun nopeutta. Aamulla tulee rannikko vastaan, jos koneita ei saada kuntoon.

Meripelastuskeskuksen mukaan aluksella ei ollut välitöntä vaaraa, mutta navakka tuuli teki aluksen auttamisesta haastavaa.

Meripelastuskeskus oli hälyttänyt alueelle vartiolaiva Uiskon, joka olisi tarvittaessa suorittanut hätähinauksen. Aluksen suuresta koosta johtuen sen siirtäminen olisi ollut haasteellista.

Aluksessa on 15 hengen miehistö.

Ongelmat jatkuivat vielä aamuyöstä, mutta viiden aikaan aamulla alus sai pääkoneensa kuntoon ja pystyi jatkamaan matkaa kohti Rauman satamaa. Meripelastuskeskus tiedottaa Twitterissä seuraavansa edelleen aluksen kulkua.

Tuoreimmat osastosta