Iäkäs nainen kuoli saunottamisen jälkeen – syyte: laajat vammat kertoivat aivan muusta kuin 10 minuutin saunomisesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Iäkäs nainen kuoli saunottamisen jälkeen – syyte: laajat vammat kertoivat aivan muusta kuin 10 minuutin saunomisesta

Julkaistu: 8.1. 16:38

Kahta ihmistä vastaan on nostettu syytteet tapauksessa, jossa hoitokodissa asunut nainen kuoli saunassa saatuihin vammoihin.

Syyttäjä kertoo STT:lle nostaneensa yhtä ihmistä vastaan syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta ja toista vastaan kuolemantuottamuksesta.

STT:n tietojen mukaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta syytetty on toiminut esimiesasemassa ja pelkästä kuolemantuottamuksesta syytetty on lähihoitaja.

Kuolleen naisen tytär kertoi toissa kesänä Ylä-Karjala-lehdelle, että liikuntaesteinen äiti oli ollut saunotettavana suihkutuolissa ja ruumiinavausraportin mukaan tällä oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa. Saunottaminen tapahtui hoitokodissa Valtimolla Pohjois-Karjalassa.

Tyttären mukaan heille kerrottiin, että äitiä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa, mutta vammojen laajuus kertoi toista. Nainen kuoli vasta myöhemmin. Häntä hoidettiin ensin Joensuussa pari päivää, jonka jälkeen hänet siirrettiin Espooseen Jorvin palovammakeskukseen, Ylä-Karjala-lehti kertoi.

Ylä-Karjalan mukaan nainen oli alle 70-vuotias.

Tuoreimmat osastosta