Anteron, 60, kotipihalta avautui näkymä, joka saa haukkomaan henkeään – katso kuinka uskomattomasti revontulet roihuavat Utsjoen yllä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anteron, 60, kotipihalta avautui näkymä, joka saa haukkomaan henkeään – katso kuinka uskomattomasti revontulet roihuavat Utsjoen yllä

Utsjoella kuvattu revontulivideo on todella komeaa katsottavaa.

6.1.2020 16:38

Antero Isola ikuisti luonnon järjestämän uskomattoman revontulinäytöksen videoksi Utsjoen kunnassa, lähellä Karigasniemeä.

Yllä olevasta videosta pääset näkemään, millaisen revontulinäytöksen Antero Isola onnistui tallentamaan.

Isola kuvaa revontulia aktiivisesti järjestelmäkamerallaan, ja todellinen jättipotti osuu miehen oman arvion mukaan kohdalle suunnilleen kerran vuodessa. Revontulien kuvaaminen on nimittäin tarkkaa hommaa.

– Tämä on kuvattu kotipihaltani. Kuvaan revontulia aktiivisesti, lähestulkoon kaikki, mitkä täällä näkyvät.

Isola käyttää aikaa sopivan kuvaushetken löytämiseen ja seuraa olosuhteita tarkasti.

– Se että sattuu sopiva valaistus ja sopivat revontulet – ne ovat sattumia. Pimeässä revontulista otettuihin kuviin tulee helposti kohinaa, eikä kuvista saa kovin helposti teräviä. Sopivia olosuhteita täytyy siksi kytätä.

– Minulla on tuossa pihassa vanha autiotalo. Laitan sinne kynttilöitä, jotta saan kuviin elävyyttä, Isola kertoo.

Tälläkään kertaa Isolan ei tarvinnut lähteä kotipihaansa kauemmas. Hän asetti kameransa tuttuun paikkaan. Valaistus ja olosuhteet osuivat kohdalleen, ja revontulet loimusivat taivaalla vihreän sävyissä.

Yö oli puolen kuun aikaan valoisa, ja Isola onnistui sitomaan tarkat kuvansa hienosti ympäristöön.

– Minua kiehtovat revontulet paitsi aiheena niin myös se, miten saan otettua niistä hienoja kuvia. Pelkkä revontulien katsominen on tietysti hienoa, mutta valokuvaus tekee siihen sen todellisen mielenkiinnon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?