Kuvat: Hinaaja auttoi M/S Megastarin satamaan – näin merellä vellova myrsky vaikuttaa laivaliikenteeseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Hinaaja auttoi M/S Megastarin satamaan – näin merellä vellova myrsky vaikuttaa laivaliikenteeseen

Tallink Siljan Megastar saapuu kovassa tuulessa Länsisatamaan. Satamahinaaja Hector avusti aluksen laituriin.

Tallink Siljan Megastar saapuu kovassa tuulessa Länsisatamaan. Satamahinaaja Hector avusti aluksen laituriin.

Julkaistu: 3.1. 11:45, Päivitetty 3.1. 12:00

Eckerö Line kertoo peruneensa kovan tuulen vuoksi kaksi perjantain päivälähtöään. Tallink Siljan kahden aluksen satamaan saapumisessa apuna oli hinaaja.

Tuuli on yltynyt perjantaiaamuna merialueilla myrskylukemiin.

Forecan mukaan aamun kovin myrskylukema meriasemilla on mitattu tähän mennessä Porvoon Emäsalossa, jossa keskituuli oli 22,8 metriä sekunnissa. Sipoossa keskituulta mitattiin 21,3 ja Hangossa 21 metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitos on antanut merellä puhaltavan tuulen vuoksi perjantaille iltaan saakka myrskyvaroituksen Suomenlahdelle sekä Pohjois-Itämerelle. Aallokkovaroitus on annettu Suomenlahdelle sekä Pohjois-Itämerelle, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää Ilmatieteen laitoksen mukaan neljä metriä.

Kuvituskuva

Voimakas tuuli on näkynyt tavalla tai toisella myös laivaliikenteessä. Esimerkiksi Tallink Siljan Megastar- ja Silja Serenade -alusten perjantaiaamuisessa satamaan saapumisessa Helsingissä avuksi otettiin hinaaja.

Kuvituskuva

– Siellä on ollut hinaaja apuna. Se on tullut varmistamaan, että laivat pääsevät kiinnittymään laituriin. Jos tuuli puhaltaa laivaa poispäin, niin sillä voi olla haasteita kiinnittyä turvallisesti laituriin. Silloin hinaajat otetaan avuksi ikään kuin työntämään laivaa, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo.

Kuvituskuva

Nöjd kertoo, että myrskytuuli ei ole ainakaan tähän mennessä aiheuttanut poikkeuksia Tallink Siljan laivojen aikatauluihin.

– Mitään ei ole peruutettu, ainakaan toistaiseksi. Tämän hetken tiedon mukaan laivat liikennöivät normaalisti. Seuraamme päivän aikana tilannetta. Päivän aikana voi tulla jotain viivästymisiä, mutta niitä ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa.

– Viime yönä Silja Serenade ja Silja Symphony ovat jättäneet Maarianhaminan pysähdyksen väliin kovan tuulen vuoksi. Mutta Silja Serenade saapui tänään etuajassa Helsinkiin.

Kuvituskuva

Eckerö Line tiedottaa verkkosivuillaan, että M/S Finlandian perjantain lähdöt Tallinnasta Helsinkiin klo 12.00 sekä Helsingistä Tallinnaan klo 15.15 on peruttu kovan tuulen vuoksi.

Eckerö Line kertoo ottavansa yhteyttä matkustajiin, jotka ovat varanneet matkan kyseisille lähdöille. Muut M/S Finlandian päivän lähdöt ajetaan tiedotteen mukaan kuitenkin normaalisti.

Kuvituskuva

Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoi IS:lle perjantaiaamuna, että myrskyn potentiaali jatkuu Suomenlahdella iltaan asti.

– Aivan varmasti keinuu laivoilla, jotka tänään liikkeelle lähtevät. Voimakkaimmat tuulet on Suomenlahdella ja suurimpien laivojen kulkureitillä sekä Helsinki-Tallinna että Helsinki-Tukholma -välillä. Jos vähänkään on matkapahoinvointiin taipumusta, niin pahoinvointipillerit mukaan.

Kuvituskuva

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta