Lämmin talvi teki tepposet: Tiina sai nostaa vuoden ensimmäiset uudet perunat maasta jo tänään – talvipottujen maku yllätti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lämmin talvi teki tepposet: Tiina sai nostaa vuoden ensimmäiset uudet perunat maasta jo tänään – talvipottujen maku yllätti

Perunoita voi kutsua erittäin varhaisiksi.

Sieltä niitä pottuja pulpahtelee!

1.1.2020 21:00

Vantaalainen Tiina Kukkohovi, 38, yllättyi heti vuoden ensimmäisenä päivänä, kun hän löysi pihamaastaan hyvännäköisiä perunoita.

– Olihan se ihan siistiä. Hämmennyin ehkä vähän. Naureskelimme sille yhdessä puolisoni kanssa. Miten näitä voi löytyä talvella? Kukkohovi kertoo.

– En tiedä ollenkaan, onko luonto sekaisin. Mutta ei täällä pääkaupunkiseudulla ole lunta, pohjoisessa sitten paljonkin, hän järkeilee.

Kaunis aurinkoinen päivä sai Kukkohovin puuhailemaan kotipihallaan. Sitten hänelle tuli mieleen tarkastaa, vieläkö kasvimaassa oli viime kesän jäljiltä perunaa.

Hän oli aloittanut viime keväänä perunanviljelyn. Silloin hän laittoi kaupan jämäpussista perunaa maahan kasvamaan korkoa.

– Minä menin ja kaivoin, hän naurahtaa.

Kukkohovi vei puolisonsa kanssa perunat ystäville, kun he lähtivät vierailulle. Porukka valmisti yhdessä talvipotuista aterian.

– Siinä oli muun muassa nakkia ja lihapullia.

Totuuden hetki. Miltä varhaisperunat maistuivat?

– Ne olivat ihan hyviä. Ihan normaalin makuisia.

Kukkohovi jakoi kuviaan myös Puutarha ja piha -ryhmään Facebookissa. Perunat eivät olleet ainoita aikaisia tänä vuonna.

– Yksi ryhmäläinen laittoi kuvia kantarelleista, joita hän oli poiminut tänään. Osalla oli vielä porkkanoita maassa, hän kertoo.

Perunoiden kanssa tarjottiin nakkeja ja lihapullia.

Maasta löytyi syömäkelpoisia perunoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?