Sisäilmaongelmien tutkimiseen voi nyt saada avustusta

Asetusmuutoksen tarkoituksena on kannustaa omistajia rakennusten korjaamiseen.

Sisäilmaongelmien tutkimiseen voi nyt saada avustusta. Itse remonttia avustukset eivät kata.

1.1.2020 1:47

Vuodenvaihteessa voimaan astuneen asetuksen mukaan sisäilmaongelmaisten asuntojen kuntotutkimuksiin ja perusparannusten suunnitteluun voi jatkossa saada avustusta.

Avustus kattaa kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset, joiden kohteena ovat kosteusvaurioituneiksi epäillyt rakenteet sekä muut sisäilmaan mahdollisesti vaikuttavat tekijät, kuten ilmanvaihto.

Kuntotutkimuksen lisäksi avustusta voi saada sellaisen asunnon tai asuinrakennuksen perusparannuksen suunnitteluun, jossa on jo havaittu kosteus- ja homevaurio tai sisäilmaongelma. Sekä tutkimusten että suunnitelmien on oltava pätevän asiantuntijoiden tekemiä.

Valtioneuvosto hyväksyi asetusmuutoksen viime vuoden lopussa. Sen tarkoituksena on kannustaa ja tukea omistajia rakennusten korjaamisessa ja kiinteistönpidossa. Avustuksen hakijan on oltava rakennuksen omistaja, kuten asunto-osakeyhtiö tai pientalon omistaja.

Avustusta haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Arasta, ja sitä on mahdollista saada enintään puolet toteutuneista tutkimusten ja suunnittelun kustannuksista. Avustus ei kata itse korjauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?