Vuoden 2020 arkipyhät – näin kikkailemalla saat mahdollisimman pitkät vapaat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vuoden 2020 arkipyhät – näin kikkailemalla saat mahdollisimman pitkät vapaat

Arkipyhät antavat vuonna 2020 mahdollisuuden useisiin pitkiin viikonloppuihin.

Arkipyhät sijoittuvat vuonna 2020 työntekijän kannalta hyvin.­

1.1.2020 7:22

Vuonna 2020 kymmenestä mahdollisesti arkipäivälle sattuvasta pyhästä yhdeksän osuu arkipäivälle.

Arkipyhien ansiosta useiden viikonloppujen venyttäminen ensi vuonna esimerkiksi nelipäiväiseksi onnistuu käyttämällä vähäisiä määriä lomapäiviä.

IS kävi läpi ensi vuoden kalenterin ja kertoo nyt, mitkä päivät kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin vapaatoiveiksi.

Vuoden 2020 alku

Ensimmäiset vuoden 2020 pyhät sijoittuvat jo tammikuun alkupuolelle. Uudenvuodenpäivä eli 1.1. on keskiviikkona, ja loppiainen 6.1. maanantaina. Jos ottaa torstain 2.1. ja perjantain 3.1. vapaaksi, ensi vuoden työt joutuu aloittamaan vasta tammikuun seitsemäntenä päivänä.

Pääsiäinen

Pääsiäisen pyhäpäivistä pitkäperjantai ja toinen pääsiäispäivä sijoittuvat aina arkipäiville, joten kyseinen viikonloppu on nelipäiväinen. Tätä jo valmiiksi pitkää viikonloppua voi toki venyttää haluamastaan suunnasta jos on pidemmän loman tarpeessa. Vuonna 2020 pitkäperjantaita vietetään 10.4. ja toista pääsiäispäivää 13.4.

Vappu

Toukokuuhun lähdetään vapputunnelmissa, sillä vappua vietetään 1.5. perjantaina. Kolmipäiväistä viikonloppua voi pidentää entisestään samaan tapaan kuin pääsiäisen pyhiä.

Helatorstai

Helatorstaita vietetään 40. päivänä pääsiäisestä, ja se sijoittuu aina torstaille. Ottamalla perjantain vapaaksi luvassa on jälleen helppo nelipäiväinen viikonloppu. Vuonna 2020 helatorstai sijoittuu toukokuun 21. päivälle.

Juhannus

Juhannusaatto sijoittuu aina perjantaille ja juhannuspäivä lauantaille. Juhannusaatto ei ole virallinen juhlapyhä, joten jos kesäloma ei satu sen kanssa päällekäin, on käytettävä lomapäiviä pitkän juhannusviikonlopun varmistamiseksi. Juhannusaatto on ensi vuonna 19.6. ja juhannuspäivä 20.6.

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä ei valitettavasti osu vuonna 2020 arkipäivälle, vaan sunnuntaille.

Joulu ja uusi vuosi

Joulun ja uudenvuoden pyhät sijoittuvat ensi vuonna kalenteriin lomailun näkökulmasta melkein täydellisesti. Vain tapaninpäivää vietetään viikonloppuna. Jouluaattoa vietetään torstaina, joulupäivää perjantaina ja tapaninpäivää lauantaina 26.12. Joulun alkuviikon maanantain, tiistain ja keskiviikon vapaaksi ottamalla tiedossa on viikon loma.

Uudenvuodenaattoa vietetään vuonna 2020 torstaina 31.12 ja uudenvuodenpäivää perjantaina 1.1.2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?