Kansanedustaja veti avannosta varsinaisen jouluvonkaleen – ”Hämmästyttävä hetki, kun hauen pää nousi avannon suulle” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja veti avannosta varsinaisen jouluvonkaleen – ”Hämmästyttävä hetki, kun hauen pää nousi avannon suulle”

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen ja jättihauki, 10,46 kiloa.

Julkaistu: 25.12.2019 17:02

Kokoomuksen Janne Heikkinen päästi nappaamansa jättihauen takaisin kotijärveensä.

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen vietti perinteisen suomalaisen jouluaaton Kempeleessä kaikkine ruokineen, mutta joulupäivänä hän päätti käydä hieman reippailemassa.

Heikkinen ja ystävä ottivat suunnan kohti Oulun seudulla sijaitsevaa järveä ja ryhtyivät pilkille. Se todella kannatti.

– Se oli hämmästyttävä hetki kun hauen pää nousi avannon suulle. Se oli koko kahdeksan tuuman kairanreiän kokoinen. Silloin ymmärsi, että nyt ei puhuta mistään sintistä.

Heikkisen nappaama hauki painoi 10,46 kiloa ja sillä oli pituutta 111 senttimetriä. Heikkinen kertoi, että kalan pää oli lähes ihmisen pään kokoinen.

– Se oli valtava. Olen kalastanut seitsemänvuotiaasta, enkä koskaan saanut yli kymmenen kilon haukea. Hieno hetkihän se oli kun ennätyksen rikkoo, Heikkinen sanoo.

Kuvan ottamisen jälkeen Heikkinen päästi kalan takaisin järveen. Hän kertoo sen olleen helppoa, sillä hän kalastaa väkäsettömillä koukuilla.

– Koskaan kun ei tiedä, että tuleeko sieltä sellainen kala, jota on syytä suojella, vai sellainen, jonka voi ottaa ruokakalaksi.

– Ruokakaloiksi olen yleensä ottanut parin kilon kaloja. Ne mahtuvat paremmin uuniinkin, kansanedustaja jatkaa.

Heikkinen ei suojelusyistä halua paljastaa jättihauen kotijärven nimeä.

– Isojen kalojen kalastuspaine on niin kova, että yritämme vähän suojella paikkaa. Nämä ovat kuitenkin todella tärkeitä kaloja ekosysteemin kannalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?