Helsinkiläisnaisen joulurauha katkesi kuin seinään – ikkunasta näkyi, kuinka jopa 12 poliisia parveili pihalla: ”Kuvasivat jotain pötköä nurmikolla”

Poliisi selvittää paraikaa, missä tarkoituksessa kiinniotetut ovat aseistautuneet.

24.12.2019 19:18

Helsingin poliisi on ottanut aattoiltana kiinni viisi asein varustautunutta miestä Karviaistiellä. Poliisilaitoksen yleisjohtajan mukaan poliisi sai hälytyksen epäilyttävästä seurueesta kello 16.11. Yhdellä kiinniotetuista oli hallussaan starttipistooli. Miehet on kuljetettu Pasilan poliisiasemalle.

– Pihamaalta löytyi muitakin astaloita, jotka voivat olla lyömä- tai teräaseita. Miehiä epäillään tässä vaiheessa ainakin teräaseen tai vaarallisen aseen hallussapidosta ja ampuma-aserikoksesta, yleisjohtaja kertoo.

Karviaistiellä asuva viisikymppinen helsinkiläisnainen vietti kotonaan rauhallista perhejoulua nähdessään ikkunasta viisi poliisipartiota ja kenttäjohtajan.

– Pihassa parveili noin 12 poliisia taskulamppujen kanssa. He kuvasivat jotain pötköä nurmikolla ja ottivat sen mukaansa. Tilanne oli varmaan aika pitkällä ennen kuin huomasin autot pihassa, näystään videopätkän kuvannut nainen kertoo IS:lle.

– Kyllähän se keskellä joulunviettoa vähän mietitytti, tapahtuuko täällä jotain pahempaakin. Onneksi tilanne oli siinä vaiheessa jo rauhallinen.

Yleisjohtaja kertoo IS:lle kiinniottotilanteen sujuneen nopeasti ja ongelmitta. Tiedossa ei toistaiseksi ole, olivatko miehet kiinniottohetkellä päihtyneitä.

Tällä hetkellä poliisi selvittää, missä tarkoituksessa miehet ovat aseistautuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?