Varsinainen kolarisuma: Näytti kuin kaksi Postin rekkaa olisi kolaroinut moottoritiellä – ”Kuski kertoi, että hän räpläsi puhelinta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Varsinainen kolarisuma: Näytti kuin kaksi Postin rekkaa olisi kolaroinut moottoritiellä – ”Kuski kertoi, että hän räpläsi puhelinta”

Postin kuljettaja räpläsi puhelinta ja ajoi ojaan.

18.12.2019 12:28

Helsinkiläinen Janek Ounma, 31, ajoi autolla Lahdenväylällä Helsingistä kohti Lahtea. Orimattilan kohdalla hän ihmetteli, kun poliisiautoja alkoi tulla vastaan.

– Oli sikapaljon poliisivaloja, ne tulivat nopeasti. Otin puhelimen käteen ja aloin kuvata.

Hetken päästä Janek näki, miten vastakkaisella puolella moottoritietä oli varsinainen kolarisuma. Näytti kuin kaksi Postin rekkaa olisi joutunut onnettomuuteen.

– Näkyi yksi Postin täyspitkä rekka. Sillä oli peräkärry ja kärry oli luisunut ojaan. Ja sitten oli toinen rekka, joka oli hakemassa peräkärryä.

Keli ei aamulla yhdeksän aikaan Janekin mielestä vaikuttanut liukkaalta. Satoi vettä ja vähän lunta.

– Minulla oli hyvät renkaat, ei tuntunut yhtään liukkaalta.

Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että postia kuljettanut peräkärryllinen rekka oli tulossa etelästä kohti Lahtea.

– Kuski kertoi, että hän räpläsi puhelinta ja avasi viestin. Sen jälkeen hän ajautui kulkusuunnassa vasemmalle ulos tieltä, moottoritien viheralueelle. Hän melkein pääsi vastaantulevien kaistoille.

Postikuljetus päästi sellaiseen paikkaan, että hän vaikeutti liikennettä etelän suuntaan. Moottoritien molemmat pääkaistat on jouduttu sulkemaan.

– Siinä on ihmisten niin sanottu kiihdytyskaista, ihmiset menevät sitä pitkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?