Sanna Marin kommentoi Viron sisäministerin puheita: Kaupan kassasta voi tulla vaikka pääministeri

Sanna Marin vastasi Viron sisäministeri Mart Helmeen arvosteluun Twitterissä.

Ilman duunareita ei Suomi selviäisi, Sanna Marin sanoo Twitterissä.

15.12.2019 23:00

Pääministeri Sanna Marin (sd) otti kantaa Viron sisäministeri Mart Helmeen Suomen hallitusta arvostelevaan lausuntoon Twitterissä.

– Olen tavattoman ylpeä Suomesta. Täällä köyhän perheen lapsi voi kouluttautua pitkälle ja yltää elämässään moneen. Kaupan kassasta voi tulla vaikka pääministeri. Ilman duunareita ei Suomi selviäisi. Arvostan jokaisen työntekijän, ammatinharjoittajan ja yrittäjän työtä korkealle! Marin kirjoittaa Twitterissä.

Pääministeri ei maininnut viestissään nimellä Helmettä.

Viron sisäministeri, oikeistopopulistisen ekren puheenjohtaja Helme kommentoi aiemmin sunnuntaina TRE-radiokanavan keskusteluohjelmassa Suomen tuoretta hallitusta. Sdp:n johdolla koottu hallitus aiheuttaa Helmessä puistatusta. Asiasta kertoo Viron yleisradio ERR.

Helme muisteli haastattelussa, kuinka venäläinen vallankumousjohtaja Vladimir Lenin oli aikoinaan sanonut, että kuka tahansa keittiöpiika voi nousta ministeriksi.

– Nyt sitten näemme, kuinka yhdestä myyjätyttösestä tulee pääministeri ja jostain toisesta katuaktivistista ja kouluttamattomasta ihmisestä tulee hallituksen jäsen.

Helme nosti esille myös Suomen sisällissodan.

– Nyt voimme jossain määrin nähdä punaisten historiallisen koston valkoisille. Tarkoitan punaisia, jotka halusivat tuhota Suomen valtion jo sisällissodassa vuonna 1918. Nyt he ovat nousseet valtaan ja yrittävät tuhota valtion ja tehdä Suomesta jonkinlaisen europrovinssin, jota ehkä kutsutaan Suomen alueeksi tai Suomeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?