Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja Suomen hallitusta – Valtioneuvosto viestitti: ”Ei tällaista ole tarvetta kommentoida” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja Suomen hallitusta – Valtioneuvosto viestitti: ”Ei tällaista ole tarvetta kommentoida”

Pääministeri Sanna Marin ei kommentoi Viron sisäministerin Mart Helmeen Suomen tuoreeseen hallitukseen liittyvää kannanottoa.

Pääministeri Sanna Marin ei kommentoi Viron sisäministerin Mart Helmeen Suomen tuoreeseen hallitukseen liittyvää kannanottoa.

Julkaistu: 15.12.2019 21:12

Viron sisäministeri Mart Helme arvosteli Suomen uutta hallitusta.

Viron sisäministeri, oikeistopopulistisen ekren puheenjohtaja Mart Helme kommentoinut TRE-radiokanavan keskusteluohjelmassa Suomen tuoretta hallitusta.

Hän otti esille jyrkässä kommentissaan muun muassa Suomen sisällissodan.

– Nyt voimme jossain määrin nähdä punaisten historiallisen koston valkoisille. Tarkoitan punaisia, jotka halusivat tuhota Suomen valtion jo sisällissodassa vuonna 1918. Nyt he ovat nousseet valtaan ja yrittävät tuhota valtion ja tehdä Suomesta jonkinlaisen europrovinssin, jota ehkä kutsutaan Suomen alueeksi tai Suomeksi.

Viron sisäministeri Mart Helme ei arvosta Suomen uutta hallitusta.

Viron sisäministeri Mart Helme ei arvosta Suomen uutta hallitusta.

IS pyysi pääministeri Sanna Marinilta (sd) kommenttia Viron sisäministerin arvosteluun.

– Pääministeri Sanna Marin ei kommentoi tätä millään tavalla. Ei tällaista ole tarvetta kommentoida, valtioneuvoston kanslian viestintäosaston osastopäällikkö Päivi Anttikoski kertoo Ilta-Sanomille.

Sisäministerille puistatusta – pääministeri puolestaan onnitteli

Sdp:n johdolla koottu Suomen hallitus aiheuttaa Helmessä puistatusta. Asiasta kertoo Viron yleisradio ERR.

Helme muisteli haastattelussa, kuinka venäläinen vallankumousjohtaja Vladimir Lenin oli aikoinaan sanonut, että kuka tahansa keittiöpiika voi nousta ministeriksi.

– Nyt sitten näemme, kuinka yhdestä myyjätyttösestä tulee pääministeri ja jostain toisesta katuaktivistista ja kouluttamattomasta ihmisestä tulee hallituksen jäsen.

Viron pääministeri, keskustalainen Jüri Ratas ehti jo kirjoittaa Facebookissa odottavansa kaikilta Viron hallituksen jäseniltä ”asiapitoista ja kunnioittavaa” yhteistyötä suomalaisten kollegoiden kanssa.

Tuoreimmat osastosta