Brittimedia nosti etusivulleen Suomen tulevan pääministerin imetyskuvan ja juhlimisen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Brittimedia nosti etusivulleen Suomen tulevan pääministerin imetyskuvan ja juhlimisen

Daily Mail -lehti kertoi, että Sanna Marin on julkaissut Instagramissa kuvia muun muassa rintaruokinnasta.

Daily Mail -lehti kertoi, että Sanna Marin on julkaissut Instagramissa kuvia muun muassa rintaruokinnasta.

Julkaistu: 9.12.2019 19:13

Daily Mail kertoi Marinin taustasta sateenkaariperheen vähävaraisena kasvattina ja julkaisi kuvia rintaruokinnasta ja juhlimisesta.

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, 34, valittiin sunnuntai-iltana puolueen pääministeriehdokkaaksi.

Uutiseen tarttuivat myös ulkomaalaiset mediat, etunenässä uutistoimistot Reuters ja AP. Reutersin jutun julkaisi muun muassa New York Times.

Erityisesti vuonna 1985 syntyneen Marinin nuori ikä nostettiin otsikoihin. Hänestä tulee maailman nuorin virassa oleva pääministeri.

Myös brittilehti Daily Mail uutisoi tänään useiden muiden ulkomaan medioiden tavoin Sanna Marinin valinnan.

Perusuutisensa lisäksi lehti julkaisi uuden jutun, jossa se taustoitti Marinin henkilöhistoriaa, ja kävi läpi hänen Instagram-tilinsä. Otsikossa Marinia luonnehdittiin ”Instagram-sukupolven poliitikoksi”.

– Marin on varmasti poliitikko, joka vetoaa milleniaalien ”Instagram-sukupolveen”. Samaan aikaan hänen poliittisen nousunsa aikaan hän on jakanut tarinaa raskaudestaan Instagramin välityksellä.”

Daily Mail huomioi, että Marin on jakanut kuvia niin raskausmahastaan kuin rintaruokinnasta. Lehti kertoo, että Marinin tytär Emma on 22-kuukauden ikäinen.

Brittilehti kiinnittää huomiota myös Italian lomakuviin kesältä 2017, jolloin Marin matkusti puolisonsa Markus Räikkösen kanssa Portofinoon, Roomaan, Sardiniaan ja Venetoon.

Brittimedia upotti juttuunsa kuvia, jossa Marin syö jäätelöä ja hattaraa, lekottelee uima-altaalla ja tuulettaa lentokoneessa loman alkua lierihattu toisessa kädessä.

Arvokkaammissa juhlakuvissa Marin esiintyy Linnan juhlissa ja ystävien häissä puolisonsa Räikkösen kanssa.

Lehti kertoo myös Marinin osallistumisesta Pride-kulkueeseen ja taustoittaa, että Marin tulee sateenkaariperheestä: hänen perheeseensä on kuulunut äidin lisäksi tämän naisystävä.

Daily Mail käyttää taustanaan Me Naisten juttua vuodelta 2015, jossa Marin kertoo perhetaustastaan.

– Vaikeneminen oli raskainta. Näkymättömyys aiheutti osattomuuden tunnetta. Meitä ei tunnustettu oikeaksi perheeksi tai tasavertaisiksi muiden kanssa. Mutta ei minua juurikaan kiusattu. Olin pienenäkin hyvin suorapuheinen ja itsepäinen. En olisi ottanut mitään vastaan helpolla, Marin kertoi tuolloin Me Naisten haastattelussa.

Leipomossa työskennelleen Marinin tie politiikan ykköspaikalle käydään myös läpi, viime viikon hallituskriisiin asti.

Samalla Daily Mail lainaa Me Naisten sitaattia, jossa Marin kertoo tunnoistaan nuorempana.

– Vielä lukioikäisenä minusta tuntui, että politiikkaa tekevät ihmiset ovat ihan erilaisia ja erilaisista taustoista tulevia kuin minä. En silloin vielä ajatellut, että olisi mahdollista lähteä itse mukaan.

Tuoreimmat osastosta