Tuomon kauhunhetki auton ratissa tallentui videolle: ”Siinä oli niin lähellä jopa kuolema” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuomon kauhunhetki auton ratissa tallentui videolle: ”Siinä oli niin lähellä jopa kuolema”

Julkaistu: 6.12.2019 6:51

Samassa valo-ohjatussa risteyksessä sattui viime kuussa yhden henkilön kuolemaan johtanut kolari.

Kärköläläinen Tuomo autoili viime viikolla kohti kotiaan kauppareissulta Hollolasta, kun Salpakankaan kohdilla sattui pelottava läheltä piti -tilanne.

Tuomon mukaan kello oli noin puoli kuusi illalla, kun hän ajoi Hollolassa pitkin Tiilijärventietä. Valtatie 12:n risteyksessä hän pysähtyi Tiilijärventiellä liikennevaloihin kääntyäkseen oikealle valtatielle.

Kun liikennevalo vaihtui Tuomolle vihreäksi, hän aloitti kääntymisen. Tuolloin vasemmalta valtatietä pitkin Tuomon auton editse porhalsi rekka. Tuomon mukaan rekalle paloi kyseisellä hetkellä punainen valo.

Tuomon auton kojelautakamera tallensi läheltä piti -tilanteen, jossa rekka ja Tuomon henkilöauto melkein törmäävät. Videolta näkyy liikennevalojen vaihtuminen vihreäksi Tuomon suunnasta tuleville ja punaiseksi rekan tulosuunnasta tuleville autoille.

Kojelautakameran videolla näkyvät päivämäärä ja kellonaika ovat kuitenkin väärät, Tuomo huomauttaa.

– Olin juuri lähdössä kääntymään. Onneksi en lähtenyt kauhean nopeasti, vaan ehdin huomata, että se rekka tuli vauhdilla. Siinä oli seitsemänkympin nopeusrajoitus, joten rekalla oli nopeutta varmaan se 70 kilometriä tunnissa, hän kuvailee.

Tuomon arvion mukaan hänen henkilöautonsa ja rekan välillä oli tilanteessa reilu metri etäisyyttä.

– Hyvin todennäköisesti olisi lähtenyt henki, jos olisin ajanut siihen ja rekka olisi tullut kylkeen. Oli se järkyttävää. Siinä oli niin lähellä jopa kuolema.

– Siinä oli hetken shokissa, joten piti ajaa hetkeksi tien sivuun bussipysäkille rauhoittumaan. Kaveri oli siinä myös kyydissä, ja hänkin ihmetteli, että mitä tässä nyt tapahtui. Että melkein kuoltiin.

Tuomo ei ollut ainakaan haastatteluhetkellä tehnyt asiasta rikosilmoitusta.

Samassa valo-ohjatussa valtatie 12:n ja Tiilijärventien risteyksessä tapahtui 18. marraskuuta yhden hengen vaatinut kuolonkolari.

Tuolloin täysperävaunuyhdistelmä törmäsi henkilöautoon, joka tuli risteykseen Tiilijärventieltä. Tiilijärventieltä tulleen henkilöauton kuljettaja menehtyi kolaripaikalla.

– Se lisäsi järkytystä, kun tajusin, että tämä on se sama paikka, missä oli juuri joku kuollut, Tuomo kuvailee.

Tuomon läheltä piti -tilanteesta ensimmäisenä kertoi Iltalehti.

Tuoreimmat osastosta