Puolalainen puukotti maanmiestään arkaan paikkaan Heinolassa – sai kaksi vuotta ehdollista ja passitettiin pois maasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puolalainen puukotti maanmiestään arkaan paikkaan Heinolassa – sai kaksi vuotta ehdollista ja passitettiin pois maasta

Julkaistu: 5.12.2019 18:50

Puolalaisten rakennusmiesten välinen pahoinpitely johti vakavaan puukotukseen viime syyskuussa Heinolassa.

Asunnossa oli neljä maanmiestä viettämässä iltaa, joka oli ehtinyt jo niin pitkälle, että kaksi pullollista vodkaa oli tyhjennetty.

Riita käynnistyi pankkikortista. Ensin 31-vuotias tarttui 41-vuotiasta kollegaansa kauluksesta ja löi tämän päätä seinään. Tuloksena oli hankauma otsalle.

Nujakka jatkui ja 41-vuotias löi kauluksesta tarttunutta puukolla nivusiin. 9-senttisen puukon terä viilsi vasempaan reiteen noin 20-senttisen viiltohaavan ja penikseen tuli 4 senttiä syvä virtsarakkoon ulottuva haava.

Syytteen mukaan lyönti osui lähelle sisäelimiä ja suuria verisuonia.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi puukottajan törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomittu on ollut vangittuna kolme kuukautta. Hänet passitettiin saman tien kotimaahansa.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 1 600 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Nujakointiin osallistunut nuorempi mies sai sakkotuomion pahoinpitelystä. Päiväsakkojen määräksi tuli 40 ja maksettavaa kertyi 240 euroa. Hänen on maksettava uhrilleen 200 euron kipukorvaukset. Sakkolapun saanut sai myös passituksen Suomesta.

Oikeus kuuli kahta muuta miestä todistajina, mutta heidän muistikuvista ei ollut juurikaan apua jutun käsittelyssä.

Miehet ilmoittivat kuukausiansioikseen noin 2 500 euroa. Kumpikin sai oikeusavustajan Suomen valtion piikkiin. Valtion maksettavaksi tuli noin 10 000 euron kulut.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi jutussa ratkaisun torstaina.

Tuoreimmat osastosta