Tulli ja poliisi pistivät nurin pimeän verkon kauppapaikan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tulli ja poliisi pistivät nurin pimeän verkon kauppapaikan

ISTV seurasi tullin, keskusrikospoliisin ja syyttäjälaitoksen tiedotustilaisuutta Silkkitien tutkinnasta suorana kello 13.50 alkaen.

4.12.2019 11:48 | Päivitetty 4.12.2019 15:13

Tulli otti keväällä 2019 takavarikkoon anonyymissä, ”pimeässä” tietoverkossa toimineen Silkkitie-nimisen kauppapaikan palvelimen. Tulli, keskusrikospoliisi ja syyttäjälaitos järjestävät asiasta tiedotustilaisuuden tänään kello 14.

IS:n ja HS:n suora lähetys tiedotustilaisuudesta alkoi kello 13.50. Raportoimassa paikan päällä ovat Ilta-Sanomien rikostoimituksen tuottaja Rami Mäkinen ja Helsingin Sanomien oikeustoimittaja Mikko Gustafsson.

Silkkitiellä on käyty muun muassa laitonta huumekauppaa. IS:n tietojen mukaan kyseessä saattaa olla yksi Suomen kaikkien aikojen suurimpia huumejuttuja.

Erityisen tapauksesta tekee myös se, että tiettävästi viranomaiset ovat palvelimen takavarikon kautta päässeet pimeän verkon laittomien palveluiden käyttäjien henkilöllisyyksien jäljille. Esiin saattaa tulla kiinnostavia nimiä, kunhan rikosprosessit etenevät.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että Silkkitie-juttuun liittyen Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut Helsingin poliisissa työskentelevän vanhemman konstaapelin, jota epäillään törkeästä dopingrikoksesta.

Lehdistötilaisuudessa kerrotaan palvelintakavarikosta ja sen vaikutuksista. Paikalla ovat johtaja Sami Rakshit ja valvontajohtaja Hannu Sinkkonen Tullista, rikosylikomisario Jari Räty Keskusrikospoliisista ja erikoissyyttäjä Anna-Riikka Ruuth Syyttäjälaitoksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?