Yle: Lindtmanin mukaan keskustan perustelut luottamuspulaan edelleen epäselvät – Anttila: Keskustan johto kertoo myöhemmin perustelun - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Lindtmanin mukaan keskustan perustelut luottamuspulaan edelleen epäselvät – Anttila: Keskustan johto kertoo myöhemmin perustelun

Antti Lindtman ja Sirkka-Liisa Anttila.

Antti Lindtman ja Sirkka-Liisa Anttila.

Julkaistu: 4.12. 11:39

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja sanoi Ylelle, että selitysten aika on myöhemmin.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi Ylen aamu-TV:ssä varhain keskiviikkona, että keskustan perustelu luottamuspulaan pääministeri Antti Rinnettä (sd.) kohtaan on jäänyt yksilöimättä.

– Keskusta lähetti kirjallisena perustelun. Siinä ei sen enempää eritelty, siinä oikeastaan vain viitattiin luottamuspulaan, Lindtman kertoi.

Yle kysyi Lindtmanilta, onko keskustan viesti demareille edelleen epäselvä.

– Siltä osin, kun keskusta on sanonut että he viittaavat luottamuspulaan. He eivät suoranaisesti yksilöineet mitään yksittäistä asiaa. Totta kai Posti-asia on koko ajan ollut keskeinen. Tämä oli keskustan johtopäätös, ja sen pohjalta Antti Rinne teki oman ratkaisunsa, Lindtman vastasi Ylelle.

Keskustan entinen kansanedustaja ja ministeri Sirkka-Liisa Anttila arvioi samassa lähetyksessä Aamu-tv:ssä, että keskustan johto kertoo myöhemmin syyn sille, miksi keskusta halusi vaihtaa pääministeriä. Hän sanoi, että selitysten aika ei ole vielä.

– Aikataulullisesti on viisasta saada maahan toimiva hallitus, mikä on ollut keskustan tavoitekin. Kun hallitus saadaan kasaan, sen jälkeen on oikea aika. Ensin pitää keskustella Sdp:n kanssa. Sinne pitää nyt paukut saada, jotta saadaan suhteet kuntoon, Anttila sanoi.