Veikkaus poistaa jopa viidenneksen peliautomaateista: ”Jatkossa yhdessäkään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veikkaus poistaa jopa viidenneksen peliautomaateista: ”Jatkossa yhdessäkään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää”

Peliautomaatteja Raahen Citymarketissa. Kuvituskuva.

Peliautomaatteja Raahen Citymarketissa. Kuvituskuva.

Julkaistu: 3.12. 13:41

Veikkaus poistaa ensi vuonna peliautomaatit, jotka eivät vaadi tunnistautumista.

Peliautomaattien määrää lasketaan 15 000:een ensi vuoden loppuun mennessä, Veikkaus kertoo tiedotteessaan. Tämä merkitsisi jopa viidenneksen vähennystä.

Veikkaus tiedottaa peliautomaattien määrän vähentymisestä verkkosivuillaan noin kahden kuukauden välein, ensimmäisen kerran maaliskuun alussa.

– Lähes viidennes hajasijoitetuista peliautomaateistamme, noin 3 500 kappaletta, poistuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Jatkossa yhdessäkään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää, kertoo Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi.

Vuonna 2021 tulee voimaan pelikoneiden pakollinen tunnistautuminen. Tämän vuoden aikana koneet, jotka eivät vaadi tunnistautumista, poistetaan.

Kerätty aineisto herätti Veikkauksen toimimaan

Seura-lehden viime vuonna tekemän selvityksen mukaan peliautomaatit keskittyvät alueille, missä on matalimmat tulot, alhaisin koulutusaste ja korkein työttömyysaste.

Veikkauksen rahapeliautomaattien sijoittelu marketteihin ja huoltoasemille oli myös viime elokuussa julkisen tarkastelun kohteena, sillä Veikkauksen asemaa monopoliyhtiönä perustellaan vastuulla pelihaittojen torjumisesta. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) totesi elokuussa olevansa valmis tarkastelemaan sitä, että peliautomaatit siirretään pois markettien auloista ja nosti esiin erilliset pelaamiseen tarkoitetut tilat, joissa pelaaminen olisi nykyistä valvotumpaa.

Käytöstä poistuu pelikoneita, jotka eivät salli tunnistautumista

Veikkaus myöntää tuoreessa tiedotteessaan, että kerätty ja analysoitu aineisto peliautomaattien sijoittelusta on vaikuttanut sen päätökseen vähentää automaatteja.

– Lisäksi olemme huomioineet kritiikin, jonka mukaan automaattien määrää on pidetty liian korkeana erityisesti isoimmissa myyntipaikoissa, Peltokorpi mainitsee tiedotteessa.

Se kertoo myös ottavansa käyttöön ”uudet sijoituskriteerit”. Tämä tarkoittaa, että koneet jakautuisivat jatkossa ”maantieteellisesti tasaisemmin”.