Kuvat: Kettu juoksenteli Valtioneuvoston linnan edustalla, kun Kulmuni tapasi Rinteen – kansanperinteen uskomus kertoo mitä se tarkoittaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Kettu juoksenteli Valtioneuvoston linnan edustalla, kun Kulmuni tapasi Rinteen – kansanperinteen uskomus kertoo mitä se tarkoittaa

Kettu tarkasteli tilannetta Helsingin keskustassa samaan aikaan, kun hallituskriisi oli kiihkeimmillään.

Kettu nähtiin historiallisena päivänä Valtioneuvoston linnan edustalla aamulla Helsingissä 3. joulukuuta 2019.­

3.12.2019 10:26

Valtioneuvoston linnan edustalla juoksenteli kettu aamulla samaan aikaan, kun keskustan johto tapasi pääministeri Antti Rinteen (sd).

Ketulla ei ole erityisiä vaatimuksia elinympäristönsä suhteen, siksi sen voi nähdä nykyään kaupungeissa.­

Kansansaduissa viekkaaksi ja ovelaksi usein kuvailtu kettu tarkasteli tilannetta kenenkään häiritsemättä. Kettu on tieteelliseltä nimeltään Vulpes vulpes.

Kettu on kaikkiruokainen..­

Kettu näytti Helsingin keskustassa kykynsä vikkeliin liikkeisiin. Kansanperinteen mukaan kettu tulee usein esiin silloin, kun tapahtumissa alkaa jokin uusi vaihe. Nähtäväksi jää miten tuo uskomus toteutuu nyt.

Valtioneuvoston linnan lähellä nähtiin vikkelästi liikkuva kettu nähtiin hallituskriisin aikaan.­

Suomalaisissa eläinsaduissa kettu on yleensä tarinoiden alkuun paneva voima. Kettua kuvaillan usein viekkaaksi, ovelaksi ja sukkelaksi. Ketulla ei aina ole ollut yhtä suurta roolia saduissa kuin karhulla tai sudella, mutta kettu on ollut tärkeä eläin saduissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?