Rinne: ”Tein omat johtopäätökseni” – IS seurasi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rinne: ”Tein omat johtopäätökseni” – IS seurasi

Julkaistu: 3.12. 9:42, Päivitetty 3.12. 14:37

Pääministeri Antti Rinne on jättänyt hallituksen eronpyynnön tasavallan presidentille. Hallitus jatkaa toimitusministeristönä. IS seurasi dramaattisen päivän tapahtumia hetki hetkeltä.

Lue hetki hetkeltä -seuranta jutun lopusta.

Pääministeri Antti Rinne (sd) on jättänyt hallituksen eronpyynnön presidentti Sauli Niinistölle. Niinistö otti eronpyynnön vastaan virka-asunnollaan Mäntyniemessä. Presidentti pyysi hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä.

Antti Rinne kertoi hallituksen eron taustoista tiedotustilaisuudessa.

– Kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallituspohjaan ja hallitusohjelmaan. Jos oloni pääministerinä vaarantaa hallitusohjelman, on parempi, että väistän syrjään, Rinne sanoi.

– Jos miettii näitä taustalla olevia syitä, tässä on keskusteltu pääministerin luottamuksesta ja sen pohjalta hallituskumppaneista kolme ja oma puolueeni ovat tukeneet minua. Keskustan osalta on ollut epäluottamusta ilmassa. He ovat yksilöineet tänään, millä tavalla tätä epäluottamusta on ilmassa. Tein siitä omat johtopäätökseni.

Rinne kertoi, että hän aikoo jatkaa Sdp:n puheenjohtajana. Hän ilmoittaa olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi myös ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on ilmoittanut olevansa käytettävissä pääministerin tehtävään. Myös varapuheenjohtaja Sanna Marin on ilmoittanut olevansa käytettävissä.

Lue hetki hetkeltä -seuranta alta.