Kommentti: Katri Kulmunin yritys hiostaa Rinnettä oli luokaton esitys – tällä menolla keskusta ei pitkälle pötki - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kommentti: Katri Kulmunin yritys hiostaa Rinnettä oli luokaton esitys – tällä menolla keskusta ei pitkälle pötki

Katri Kulmunin esiintyminen keskustan eduskuntaryhmän ylimääräisen kokouksen jälkeen oli ponneton.

Katri Kulmunin esiintyminen keskustan eduskuntaryhmän ylimääräisen kokouksen jälkeen oli ponneton.

Julkaistu: 3.12.2019 5:50

Katri Kulmunilla on paljon petrattavaa, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

Suomalaisessa politiikassa elettiin eilen melkoista trilleriä. Katseet kääntyivät pääministeri Antti Rinteeseen (sd) ja siihen, miten hän säilyttää paikkansa kun keskusta ilmoitti epäsuorasti, että Rinne pitää vaihtaa.

Varsinaisen shown kuitenkin järjesti keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni.

Ei siksi, että tuoreen puheenjohtajan esiintyminen olisi ollut jotenkin erityisen säkenöivä, vaan siksi, että se oli huono, todella huono. Kulmunilla olisi ollut tuhannen taalan paikka näyttää olevansa suurten ratkaisujen puoluejohtaja. Mitä saatiin? Loputonta hokemista, että Sdp:n pitää tehdä johtopäätökset ja maahan pitää saada toimintakykyinen hallitus.

Kulmunin töppäys pahensi tilannetta.

Se antoi Rinteelle vielä hiuksenhienon oljenkorren iskeä takaisin. Ja sen Rinne teki ilmoittamalla illalla, että ei aio luopua pääministerin postistaan. Koko puolue seisoo hänen takanaan. Pallo siis siirtyi taas Kulmunille ja keskustalle.

Tänään eduskunnassa keskustan puheenjohtajalta odotetaan tiukkaa esiintymistä: keskusta on hallituskriisin keskeisin pelaaja, vaikka sitä ei puheenjohtajan eilisen esiintymisen perusteella uskoisi.

Keskusta rämpii kannatussuossa. Nyt on jo puhuttu oikeasti auringonlaskun puolueesta.

Kulmunin ponneton esiintyminen oli omiaan kampittamaan toiveita siitä, että keskusta voisi hänen johdollaan nousta ylös.

Kulmunilla on tänään eduskunnassa siis näytön paikka – tai pätkäpuheenjohtajuus on enemmän kuin lähellä.

Tuoreimmat osastosta