Ympäri Espoota raikui maanantaina valtava pamaus – äänen aiheuttaja täysi mysteeri - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ympäri Espoota raikui maanantaina valtava pamaus – äänen aiheuttaja täysi mysteeri

Keskustelun perusteella pamaus on kuulunut muunmuassa Muuralassa, Espoon keskustassa. Arkistokuva.

Keskustelun perusteella pamaus on kuulunut muunmuassa Muuralassa, Espoon keskustassa. Arkistokuva.

Julkaistu: 2.12. 23:00

Sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun perusteella pamaus on kuulunut hyvin laajalla alueella.

Noin kello neljän aikaan maanantai-iltapäivällä ympäri Espoota raikui valtavan kova pamaus. Äänestä tehtiin ilmoituksia myös pelastuslaitokselle, mutta heillä ei ole ollut asiaan liittyvää tehtävää, koska äänen aiheuttajasta ei ole mitään tietoa.

– Meillä ei edelleenkään ole minkäänlaista tietoa asiasta, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin IS:lle kahdeksan aikaan maanantai-iltana.

Sosiaalisessa mediassa käytiin vilkasta keskustelua pamauksesta. Keskustelun perusteella ääni on kuulunut ainakin Gumbölessä, Muuralassa, Saunalahdessa, Kauklahdessa, Bembölessä, Sunassa, Tapiolassa ja Espoon keskuksessa. Äänen kerrotaan kuuluneen myös Kirkkonummen puolella Svartvikissa.

Ihmiset kertovat pamauksen aiheuttaneen voimakasta tärinää ja helistäneen ikkunoita. Eräs kommentoija kertoi haistaneensa ruudin hajua.

Äänen aiheuttajaksi veikattiin keskusteluissa muun muassa Blominmäen vedenpuhdistamoon liittyviä viemärilouhintoja, joita tehdään Suomenojan ja Eestinkallion alueella. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen MTV:n mukaan kyse ei kuitenkaan ole tästä.

– Jos tällainen räjähdys olisi tullut meidän työmaalta, minä olisin kyllä siitä jo saanut kuulla, Blominmäen vedenpuhdistamon hankejohtaja Jukka Yli-Kuivila sanoi MTV:lle.