HS: Helsinkiläisen uimahallin kieltokyltit ihmetyttävät – ”Rukoileminen uimahallin tiloissa on kielletty” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Helsinkiläisen uimahallin kieltokyltit ihmetyttävät – ”Rukoileminen uimahallin tiloissa on kielletty”

Helsinkiläisen uimahallin kieltokyltit ihmetyttävät.

Helsinkiläisen uimahallin kieltokyltit ihmetyttävät.

Julkaistu: 2.12.2019 15:55

Kaupungin liikuntapaikkapäällikön mukaan viestinnässä ei ole täysin onnistuttu.

Helsingin Jakomäen uimahallin uimapukuohjeistus on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa, uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Ohjeet on tulkittu syrjiviksi, sillä kuvassa kokouimapukuun pukeutuneen valkoihoisen naisen alapuolella lukee teksti ”oikein” ja tummaihoisen naisen alapuolella teksti ”väärin”. Ohjeessa myös kielletään helmat, huivit ja löysät lahkeet vaarallisina.

Helsingin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre kertoi HS:n haastattelussa, että ohjeet kuvineen ovat Huurteen mukaan itsessään virallisen ohjeistuksen mukaisia, mutta viestinnässä ei ole täysin onnistuttu.

Samainen uimahalli on herättänyt huomiota myös rukoilun kieltävällä kyltillään ”Huomio! Rukoileminen uimahallin tiloissa on kielletty.” Invavessaa on käytetty Huurteen mukaan toistuvasti rukoilemiseen.

– Kyltillä pyrittiin viestimään, vaikka ei niin onnistuneesti, että invavessa pitää olla siinä käytössä mihin se on tarkoitettu, Huurre sanoo ja kertoo, ettei invavessan ovessa ole tällä hetkellä minkäänlaista kylttiä.

Tuoreimmat osastosta