Janne ”Nacci” Tranberg vangittiin Helsingin poliisitalolla – istunto täysin salainen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Janne ”Nacci” Tranberg vangittiin Helsingin poliisitalolla – istunto täysin salainen

Kasvotatuointejaan poistanutta ex-jengipomoa ei nähty salissa istunnon julkisessa osuudessa.

Janne ”Nacci” Tranbergin ulkonäkö on muuttunut, kun hän on poistanut kasvotatuointejaan.

1.12.2019 12:00

Cannonball-jengin entinen johtohahmo Janne ”Nacci” Tranberg vangittiin sunnuntaina Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinoistunnossa, joka pidettiin Pasilan poliisitalossa.

Lähes kaksi vuotta lain kouraa ulkomailla pakoillut Tranberg luovutettiin Espanjasta Suomeen torstain vastaisena yönä. Häntä vaadittiin nyt vangittavaksi kahdella eri perusteella: tuoreista huume- ja dopingrikosepäilyistä sekä törkeistä veropetoksista, joista häntä vastaan on nostettu syytteet jo kaksi pari vuotta sitten.

Istunto pidettiin täysin salaisena.

– Asiakirjat on jo määrätty salaiseksi. Pyydättekö myös käsittelyn salaiseksi, käräjätuomari Marjatta Berg kysyi huumejutun tutkinnanjohtajalta Toni Uusikiveltä.

Uusikivi pyysi salausta tutkinnallisten syiden takia, ja näin toimittiiin. Myös kuvaaminen salissa kiellettiin. Istunnon julkinen osuus oli ohi parissa minuutissa.

Paikalle oli tilattu käsittelyä varten espanjan kielen tulkki. Tranberg on suomenkielinen, mutta vangitsemiskäsittelyssä oli esillä espanjalaisia asiakirjoja. Tranberg on vastustanut luovuttamistaan Suomeen, ja asiaa on käsitelty useissa eri prosesseissa espanjalaisissa tuomioistuimissa.

Istuntopaikka oli Pasilan poliisitalon pakkokeinosali, jossa Helsingin käräjäoikeuden vangitsemisjuttuja istutaan viikonloppuisin. Sali sijaitsee lukittujen ovien ja pitkän käytävän perässä poliisitalo 1:n pohjakerroksen perukoilla.

Puolen tusinaa virkapukuista poliisia oli pitämässä vahtia ja ohjaamassa harvalukuista mediayleisöä paikalle.

Ensimmäisenä käsiteltiin vangitseminen huume-epäilyn perusteella. Alle puolen tunnin käsittelyn jälkeen Tranberg vangittiin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta, jotka olisivat tapahtuneet Helsingissä 2016-2019.

– Tranberg vastusti vangitsemistaan kuten hän vastusti luovuttamistaan. Jos hän ensi vuonna saa syytteen, hän epäilemättä kiistää senkin, ja jos hän kuitenkin saa tuomion, niin hän epäilemättä valittaa siitä, Tuutti sanoi käsittelyn jälkeen..

Tranbergia ei salissa nähty, siellä oli vain häntä huumejutussa avustava asianajaja Jaakko Tuutti. Tranberg tuotiin saliin vasta sen jälkeen kun yleisö oli poistettu.

Tranberg jäi kiinni Esteponassa Espanjassa lokakuussa. Pakonsa aikana hän oli poistattanut osan kasvotatuoinneistaan. Ero aiempaan on nähtävissä tuoreessa kasvokuvassa, joka julkaistiin Tranbergin Instagram-tilillä lauantaina.

Käräjäoikeus käsitteli vielä erikseen vangitsemisen aiemman veropetosjutun osalta. Tranberg vangittiin myös tällä perusteella epäiltynä 25:stä törkeästä veropetoksesta, jotka ajoittuvat vuosille 2014-2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?