Tältä Janne ”Nacci” Tranberg näyttää nyt – selvä ero etsintäkuulutukseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tältä Janne ”Nacci” Tranberg näyttää nyt – selvä ero etsintä­kuulutukseen

Suomeen kuluvalla viikolla palautettu ex-rikollisjengipomo Janne ”Nacci” Tranberg on julkaissut Instagram-tilillään tuoreen kasvokuvan.

Janne ”Nacci” Tranberg on poistattanut otsansa ja leukansa isot tatuoinnit.

30.11.2019 20:31

Keskusrikospoliisi saattoi Suomen etsityimmäksi rikolliseksi nimetyn Janne ”Nacci” Tranbergin kuluvalla viikolla Suomeen. Tranberg pakoili lain kouraa peräti kahden vuoden ajan, kunnes Espanjan poliisi otti hänet kiinni kotinsa lähistöllä Esteponassa lokakuussa.

Tranbergin oikeusavustaja Heidi Arles vahvisti Ilta-Sanomille aiemmin, että Tranberg on poistattanut osan kasvotatuoinneistaan pakonsa aikana. Lauantaina Tranberg julkaisi Instagram-tilillään tuoreen kasvokuvan. Kuvassa tatuointeja on selvästi aiempaa vähemmän.

– Sen tiedän, että kyse on Tranbergin omasta sometilistä. Tältä hän näyttää nyt. Tuo kuva ei varmaan ole yli kuukautta vanhempi. Uskoisin, että se on otettu syyskuussa juuri ennen kiinni jäämistä, Arles sanoo.

Tranberg tuli ennen kiinnijäämistään tiedotusvälineissä tutuksi KRP:n julkaisemasta etsintäkuulutuskuvasta, jossa hänellä on näkyvä tatuointi otsassa ja leuassa.

Kuvan yhteydessä Tranberg kirjoittaa olevansa eristettynä Pasilan poliisivankilassa. Avustaja ei halua ottaa kantaa siihen, miten Tranberg on vankilassa pystynyt päivittämään Instagram-tiliään.

– Osaan aavistaa, mutten voi lausua asiasta mitään. Henkilöllä, joka on vangittu poissaolevana, ja joka on poliisivankilassa, ei pitäisi pääsääntöisesti olla puhelinta käytössään, Arles myöntää.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Helsingin poliisi vaatii Tranbergia vangittavaksi epäiltynä kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta. Helsingin käräjäoikeus käsittelee Tranbergin vangitsemista sunnuntaina.

Epäily liittyy suureen huumerikosvyyhtiin, joka on poliisin mukaan yksi suurimpia lajissaan.

Tranbergilla on ollut suorittamatta aiempi vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomio, joka aiotaan nyt panna käytäntöön. Tranberg vastaa myös Suomessa syytteisiin isossa alv-veropetosjutussa.

Juttua korjattu 30.11. klo 20:46: Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV, ei Iltalehti, kuten jutussa luki aiemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?