Lakossa olevan Merimies-unionin jäsenet suuntaavat huomenna pikkujouluristeilylle – virolaiselle laivalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lakossa olevan Merimies-unionin jäsenet suuntaavat huomenna pikkujouluristeilylle – virolaiselle laivalle

Merimies-unioni on tukilakossa, kunnes Postin ja PAU:n kesken saavutetaan ratkaisu.

Tallink Silja Europa saapumassa Tallinnasta Helsingin Länsiterminaaliin sunnuntaina 20. lokakuuta 2019.­

25.11.2019 21:52

Suomen Merimies-unionin Etelä-Suomen osasto järjestää pikkujouluristeilyn M/s Silja Europalla huomenna 26. marraskuuta 2019.

Tiedotteen mukaan ”tarjolla on jouluruokaa, juomaa ja tanssia sekä huippuseuraa.”

Merimies-unioni on parhaillaan tukilakossa. Eilisen tiedotteen mukaan ”tukitoimenpiteet ovat voimassa niin kauan, kunnes Postin ja sen työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n kesken saavutetaan ratkaisu.”

Eilen uutisoitiin, että tukilakko vaikuttaa Suomen lipun alla purjehtiviin laivoihin. Esimerkiksi Tallink Siljan sivuilla kerrotaan, että maanantaina Suomen lipun alla olevat laivat, jotka saapuvat Suomeen kello 6 jälkeen, jäävät satamiin.

Varustamon mukaan Silja Europan lippuvaltio on kuitenkin Viro, joten tukilakko ei vaikuta sen liikennöintiin.

Aiemmin maanantaina Ilta-Sanomat kertoi, että Sdp:tä lähellä olevan Eläkeläisten keskusjärjestön tiistainen pikkujouluristeily on jouduttu perumaan. Risteily oli suunniteltu Silja Serenadelle, joka seilaa Suomen lipun alla. Risteilylle oli ilmoittautunut lähes 1100 liiton jäsentä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?