Lakossa olevan Merimies-unionin jäsenet suuntaavat huomenna pikkujouluristeilylle – virolaiselle laivalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lakossa olevan Merimies-unionin jäsenet suuntaavat huomenna pikkujouluristeilylle – virolaiselle laivalle

Tallink Silja Europa saapumassa Tallinnasta Helsingin Länsiterminaaliin sunnuntaina 20. lokakuuta 2019.

Tallink Silja Europa saapumassa Tallinnasta Helsingin Länsiterminaaliin sunnuntaina 20. lokakuuta 2019.

Julkaistu: 25.11. 21:52

Merimies-unioni on tukilakossa, kunnes Postin ja PAU:n kesken saavutetaan ratkaisu.

Suomen Merimies-unionin Etelä-Suomen osasto järjestää pikkujouluristeilyn M/s Silja Europalla huomenna 26. marraskuuta 2019.

Tiedotteen mukaan ”tarjolla on jouluruokaa, juomaa ja tanssia sekä huippuseuraa.”

Merimies-unioni on parhaillaan tukilakossa. Eilisen tiedotteen mukaan ”tukitoimenpiteet ovat voimassa niin kauan, kunnes Postin ja sen työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n kesken saavutetaan ratkaisu.”

Eilen uutisoitiin, että tukilakko vaikuttaa Suomen lipun alla purjehtiviin laivoihin. Esimerkiksi Tallink Siljan sivuilla kerrotaan, että maanantaina Suomen lipun alla olevat laivat, jotka saapuvat Suomeen kello 6 jälkeen, jäävät satamiin.

Varustamon mukaan Silja Europan lippuvaltio on kuitenkin Viro, joten tukilakko ei vaikuta sen liikennöintiin.

Aiemmin maanantaina Ilta-Sanomat kertoi, että Sdp:tä lähellä olevan Eläkeläisten keskusjärjestön tiistainen pikkujouluristeily on jouduttu perumaan. Risteily oli suunniteltu Silja Serenadelle, joka seilaa Suomen lipun alla. Risteilylle oli ilmoittautunut lähes 1100 liiton jäsentä.