Helsingin kaupunki tiedotti Wilma-viesteissä Veijo Baltzarin tapauksesta – rehtori varoitellut oppilaitaan jo vuosi sitten - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin kaupunki tiedotti Wilma-viesteissä Veijo Baltzarin tapauksesta – rehtori varoitellut oppilaitaan jo vuosi sitten

Veijo Baltzarista julkaistiin Wilma-tiedoite Helsingin kaupungin toimesta. Kuva otettu 4.6.2012.

Veijo Baltzarista julkaistiin Wilma-tiedoite Helsingin kaupungin toimesta. Kuva otettu 4.6.2012.

Julkaistu: 25.11.2019 21:03

”Lukioidemme opettajat, opiskelijahuoltomme, eli kuraattorit ja psykologit ovat valmiudessa keskustelemaan tästä aiheesta...”, tiedotteessa luki.

Helsingin kaupungin kaikille lukioille on lähetetty poikkeuksellisesti maanantaina Wilma-viesti, joka koskee sunnuntaina Helsingin Sanomissa tehtyä laajaa juttua Veijo Baltzarista.

HS:n selvityksen mukaan Baltzar, 77, on vuosien ajan houkutellut teatteriyhteisöönsä tyttöjä ja nuoria naisia, joista osa on muuttanut Baltzarin kotiin asumaan. Lehden mukaan Baltzar on manipuloinut, kontrolloinut ja lähennellyt tyttöjä.

Juttuun oli haastateltu nimettömänä 18:aa nuorta naista tai tyttöä. Lähteenä on käytetty myös muuta aineistoa.

Baltzar löysi nuoret naiset osittain lukion ilmoitustaululle jätettyjen ilmoitusten kautta. HS haastatteli Helsingin lukioiden rehtoreita, joista Sibelius-lukion ja Kallion ilmaisutaidon lukion rehtorit kertoivat kieltäneensä mainokset koulun tiloissa.

Helsingin kuvataidelukion rehtori Tarja Aro viestitti oppilailleen viime vuoden lokakuussa näin: ”Hei. Kuulin äsken huolestuttavia uutisia tästä teatteriproduktiosta. ÄLKÄÄ HAKEKO TÄHÄN MUKAAN!”, HS kertoi.

Maanantaina postatussa Wilma-viestissä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kiistää, ettei lukioilla ole mitään yhteistyötä Veijo Baltzarin luovan kulttuurin yhdistys Dromin kanssa.

– Lukioidemme opettajat, opiskelijahuoltomme, eli kuraattorit ja psykologit ovat valmiudessa keskustelemaan tästä aiheesta opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa kanssa, jos asia herättää huolta tai ahdistusta. Toivomme, että olette yhteydessä opiskelijahuoltoon hyvin matalalla kynnyksellä.

– Jos opiskelijoilla on tietoa epäillyistä rikoksista, pyydämme olemaan yhteydessä poliisiin, tiedotteessa sanotaan ja vinkataan poliisin vihjepuhelimeen, jotka tiedot on kirjattu alle.

Tuoreimmat osastosta