Rinne kommentoi Baltzar-kohua Moskovassa: ”Todella järkyttävää – en muuta tohdi sanoa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rinne kommentoi Baltzar-kohua Moskovassa: ”Todella järkyttävää – en muuta tohdi sanoa”

Pääministeri Antti Rinne kertoi Moskovassa, että hänen oma mielikuvansa kulttuurineuvos Veijo Baltzarista järkkyi vahvasti Helsingin Sanomien selvitysten myötä.

25.11.2019 18:17

Pääministeri Antti Rinne (sd) kommentoi Moskovassa suomalaislehdistölle pitämässään lehdistötilaisuudessa myös törkeästä ihmiskaupasta ja pahoinpitelystä epäillyn ohjaajan Veijo Baltzarin tapausta.

IS kysyi Rinteeltä millaisia tunnelmia Baltzar-paljastus on hänessä herättänyt, kun Baltzarilla on tiedetään olleen pitkään suhteita myös Sdp:hen puolueena.

Rinne kertoi lukeneensa järkytyksellä Helsingin Sanomien artikkelin Baltzarista.

– Kun luin tuon Helsingin Sanomien pitkän jutun, tuli semmoinen tunne, että todella järkyttävää, Rinne sanoi.

Antti Rinne kertoi lukeneensa Helsingin Sanomien artikkelia Veijo Baltzarin toiminnasta järkyttyneenä.

Nuoret naiset ja tytöt kertovat sunnuntain Helsingin Sanomissa Baltzarin ”kultista”, jonka perustajaa piti palvoa.

HS:n mukaan mukaan Baltzar, 77, on vuosien ajan houkutellut teatteriyhteisöönsä tyttöjä ja nuoria naisia, joista osa on muuttanut Baltzarin kotiin asumaan. Lehden mukaan Baltzar on esimerkiksi manipuloinut, kontrolloinut ja lähennellyt tyttöjä.

Rinne viestitti haluavansa antaa poliisille työrauhaa asian selvittämiseksi.

– En muuta tohdi mennä sanomaan, kysymys on näköjään rikosprosessista. Poliisi selvittää sitten omia kanaviaan, että onko näin tapahtunut vai ei. Todella ikävä asia, Rinne sanoi.

IS kysyi Rinteeltä myös pitäisikö Suomessa selvittää esimerkiksi Baltzarille maksettuja valtion tukia ja sitä, kuinka hänen toimintansa on saanut jatkua näin kauan. Tähän osaan kysymystä Rinne ei kuitenkaan vastannut.

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä, että lehti tässä tapauksessa kirjoittaisi ihan mitä sattuu. Mutta jos se pitää paikkaansa, niin se tarkoittaa sitä, että se kuva mikä minulla on ollut Veijo Baltzarista järkyttyi tosi vahvasti, Rinne sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?