Mustasukkainen espoolainen teki Tinderiin valeprofiilit kahdesta henkilöstä – treffipiina ajoi naisen sairauslomalle ja aiheutti vaikeuksia miehen yritykselle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mustasukkainen espoolainen teki Tinderiin valeprofiilit kahdesta henkilöstä – treffipiina ajoi naisen sairauslomalle ja aiheutti vaikeuksia miehen yritykselle

Valeprofiilit seuranhakupalvelussa heinolalaisesta miehestä ja naisesta aiheuttivat harmia kohteilleen. Noin 35-vuotias nainen masentui vakavasti ja hoito pitkittyi. Noin 40-vuotiaan miehen yritykselle tuli taloudellisia menetyksiä.

Kuvituskuva.

25.11.2019 7:27

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi viime maaliskuussa nelikymppisen espoolaisnaisen kahdesta identiteettivarkaudesta ja kahdesta viestintärauhan rikkomisesta sakkoihin ja korvauksiin. Hänelle tuli maksettavaa kaikkiaan noin 13 000 euroa.

Itä-Suomen hovioikeus käsitteli syytteet, koska uhriksi joutunut nainen vaati lisää korvauksia, sillä treffipuhelujen seurauksena hänen masennuksensa vain paheni ja hoito pitkittyi.

Hovioikeus määräsi tuomitun maksamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 500 euroa aiemmin määrättyjen 2 200 euron kärsimyskorvausten lisäksi. Hovioikeuden ratkaisu on perjantailta.

Espoolaisen naisen touhujen syynä oli mustasukkaisuus. Heinolalaiset tunsivat toisensa. Kaikki kolme olivat olleet Tinderissä. Espoolainen ei ollut koskaan tavannut heinolalaisia, mutta mieheen hän oli ollut yhteydessä Tinderin kautta.

Vainoaja iski uhreihinsa myös puhelimen välityksellä. Hän lähetti asiattomia viestejä uhreilleen kuukausien ajan viime vuonna.

Naisesta espoolainen sorvasi useita valeprofiileja Tinderiin, oikeiden yhteystietojen kera. Uhrille sateli yhteydenottoja vierailta seurankipeiltä. Valeprofiilit välillä poistettiin, mutta kohta taas ilmestyi uusia. Yhteydenottoja heinolaiselle naiselle tuli vielä kuukausien kuluttua, vaikka tiedot saatiin lopullisesti poistettua.

Nainen masentui ja joutui pitkälle sairauslomalle. Hän joutui jopa muuttamaan pelkotilojen vuoksi tilapäisesti kodistaan. Hänen yritystoimintansa liikevaihto suorastaan romahti muutamaan kymppiin ja hän joutui lopettamaan yrityksensä sosiaalisen media tilit.

Uhriksi joutuneen miehen yritystoiminta kärsi myös. Jatkuvat soitot ja viestit aiheuttivat pelkoa, johtivat univaikeuksiin ja koettelivat työssä jaksamista.

Uhrit saivat tietää valeprofiileista tuttaviltaan, jotka olivat törmänneet niihin seuranhakupalvelussa.

Vainoaja myönsi jo esitutkinnassa syyllisyytensä tekoihin.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan nainen joutui maksamaan uhreilleen tuhansia euroja ansionmenetyksiä.

Valeprofiilien sorvaaminen ei ole halpaa lystiä. Espoolaisen naisen loppulasku omien oikeudenkäyntikulujen ja maksettavaksi määrättyjen korvausten kanssa nousee noin 17 500 euroon.

Hovioikeuden ratkaisusta on mahdollista valittaa korkeimpaan oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?