Tällainen on törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin 343 neliön ökytalo

Törkeästä ihmiskaupasta epäilty kulttuurivaikuttaja Veijo Baltzar majaili ökytalossa Tammisaaressa. Taloa kaupattiin hiljattain yli miljoonalla eurolla.

Veijo Baltzarin hulppea talo sijaitsee rantatontilla, pitkän ja kiemurtelevan tien päässä Raaseporin Tammisaaressa. Lähistöllä on vain kaksi naapuria ja laaja golf-kenttä.

Baltzar osti kiinteistön puolen miljoonan euron hintaan vuoden 2017 huhtikuussa. Baltzarin ökytaloa kaupattiin Oikotiellä ja Etuovella vielä tässä kuussa 1,08 miljoonan euron kauppahintaan, mutta myynti-ilmoitukset ovat poistuneet verkkosivuilta hiljattain.

IS tavoitti taloa myyneen kiinteistövälittäjän sunnuntaina, mutta hän löi välittömästi luurin korvaan.

Talon pinnoissa on suosittu mustaa väriä.

Myynti-ilmoituksessa tonttia kuvailtiin upeaksi. Talo on hiljattain saneerattu sisältä ja ulkoa. Kiinteistöllä on oma hiekkaranta ja venelaituri sekä noin 60 metriä rantaviivaa.

Talossa on asuinneliöitä peräti 343.

Myynti-ilmoituksen mukaan suurimmasta osasta talon huoneista näkyy merelle. Talossa on muun muassa peräti kahdeksan huonetta, kaksi kylpyhuonetta ja sauna. Kiinteistöllä on myös kaksi autotallia. Myynti-ilmoituksessa olleiden kuvien perusteella talossa on hyvin pelkistetty sisustus.

Huoneista näkee merelle.

Talossa on esimerkiksi pieni kuntokeskus.

Sunnuntaina paikalla oli hiljaista. Ilta-Sanomien kuvaaja kuvailee tunnelmaa sellaiseksi, että ihmiset haluavat pitää yksityisyydestään huolta.

Baltzarin pihaan vievässä, nyt paikoilleen nostetussa vihreässä metalliportissa näkyi vielä väkivallan jälkiä. Iltalehden mukaan poliisi teki taloon rynnäkön tiistaina ja vei asukkaat mukanaan.

Metalliportissa näkyi väkivallan merkkejä sunnuntaina.

Iltalehden mukaan poliisit tekivät kiinteistölle rynnäkön tiistaina.

Iltalehdelle kuvailtiin, että talon pihassa liikuskeli nuoria naisia, jotka olivat herättäneet huomiota, koska he ovat aina pukeutuneet ”omituisiin, pitkiin ja vanhanaikaisiin” asuihin. Tapauksen tunteva taho kuvaili IL:lle vaatteita 1800-luvun tyylisiksi ja ”mystisiksi”.

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina, että Baltzar olisi vuosien ajan epäilysten mukaan houkutellut teatteriyhteisöönsä tyttöjä ja nuoria naisia, joista osa on muuttanut Baltzarin kotiin asumaan. Lehden mukaan 77-vuotias Baltzar on epäilysten mukaan manipuloinut, kontrolloinut ja lähennellyt tyttöjä.

Veijo Baltzarin kiinteistö.

Talossa on ollut kirjoilla Baltzarin lisäksi 36-vuotias nainen, jota epäillään Baltzarin tavoin törkeästä ihmiskaupasta. Nainen on tehnyt kulttuurialalla yhteistyötä Baltzarin kanssa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kaksikon torstaina. Epäilty rikos on tapahtunut Tammisaaressa ja Helsingissä vuoden 2016 tammikuun ja tämän vuoden syyskuun välisenä aikana.

Veijo Baltzarin kiinteistö sijaitsee luonnon keskellä.

Baltzar on kiistänyt rikosepäilyn.

Baltzar on tunnettu kulttuurivaikuttaja, joka on muun muassa perustanut Kansainvälisen Romanikirjailijaliiton. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle kulttuurineuvoksen arvonimen vuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?