HS: Nuoret naiset kertovat Veijo Baltzarin oudosta kultista – kulttuurineuvoksen kerrotaan manipuloineen ja lähennelleen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Nuoret naiset kertovat Veijo Baltzarin oudosta kultista – kulttuurineuvoksen kerrotaan manipuloineen ja lähennelleen

Kulttuurivaikuttaja Veijo Baltzar vangittiin torstaina epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta ja pahoinpitelystä. Nuoret naiset ja tytöt kertovat sunnuntain Helsingin Sanomissa Baltzarin ”kultista”, jonka perustajaa piti palvoa.

Veijo Baltzar kesällä 2012.­

24.11.2019 2:11

Helsingin Sanomien mukaan Veijo Baltzar, 77, on vuosien ajan houkutellut teatteriyhteisöönsä tyttöjä ja nuoria naisia, joista osa on muuttanut Baltzarin kotiin asumaan. Lehden mukaan Baltzar on manipuloinut, kontrolloinut ja lähennellyt tyttöjä.

Juttuun on haastateltu nimettömänä 18:aa nuorta naista tai tyttöä. Lähteenä on käytetty myös muuta aineistoa.

IS kertoi torstaina, että Helsingin käräjäoikeus vangitsi Baltzarin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta ja pahoinpitelystä. Juttua tutkii Helsingin poliisi. Baltzar kiistää syyllisyytensä.

Käräjäoikeuden dokumenteista selviää, että Helsingin poliisi esitti torstaina vangittavaksi myös 36-vuotiasta naista, joka on tehnyt kulttuurialalla yhteistyötä Baltzarin kanssa. Käräjäoikeus vangitsi myös naisen.

Käräjäoikeuden tiedoista ilmenee, että sekä törkeän ihmiskaupan että pahoinpitelyn epäillään jatkuneen vuoden 2016 alusta syyskuun 2019 loppuun asti. Epäiltyjen rikosten tekopaikoiksi on ilmoitettu Helsinki ja Tammisaari.

Baltzar on tunnettu kulttuurivaikuttaja, joka on muun muassa perustanut Kansainvälisen Romanikirjailijaliiton. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle kulttuurineuvoksen arvonimen vuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?