HS: Helsinkiläinen Jenni joutui yllättävään pulaan postilakon vuoksi – ”Olemme pian oikeasti kadulla” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Helsinkiläinen Jenni joutui yllättävään pulaan postilakon vuoksi – ”Olemme pian oikeasti kadulla”

Postin lakko jatkuu.

Postin lakko jatkuu.

Julkaistu: 23.11. 10:48

Postilakolla voi olla yllättäviä vaikutuksia kansalaisten elämään.

Helsinkiläinen Jenni Timonen uhkaa postilakon vuoksi jäädä vaille kotia miehensä ja pienen vauvansa kanssa, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Lehden mukaan Timonen on saanut yksityiseltä asunnonvälitysfirmalta asunnon. Yritys ei kuitenkaan suostu luovuttamaan hänelle avaimia ilman pankin alkuperäistä todistusta vuokravakuuden maksamisesta.

Pankin mukaan todistus ei lakon vuoksi ehtisi pankista Timoselle ajoissa. Pankki ei myöskään voi antaa todistusta hänelle suoraan. Välitysfirmalle taas ei riitä kopio todistuksesta eikä kuitti tilisiirrosta. Vanhasta asunnosta on joka tapauksessa lähdettävä uuden vuokralaisen tieltä.

– Olemme pian oikeasti kadulla. Kahden asunnon tavarat huonekaluineen pitäisi saada johonkin säilöön, ja mihin mies, minä ja vauva sitten mennään? Timonen päivittelee HS:ssä.

  • Miten postilakko on vaikuttanut sinun arkeesi? Lähetä uutisvihje sähköpostitse osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019

Myös IS on kertonut postilakon vaikutuksista kansalaisten elämään. Tukilakkojen myötä ne lisääntynevät ensi viikolla.

Esimerkiksi pääkaupungin bussiliikenne ja lentoasemien turvatarkastukset voivat AKT:n tukilaon vuoksi hankaloitua merkittävästi.

Suomen elintarviketyöläisten liiton tukilakko taas saattaa vaikuttaa joidenkin juomien saatavuuteen kaupan hyllyssä, Sinebrychoffin toimitusjohtaja Anders Frydenlund arveli IS:lle aiemmin.

Postikiistaa ratkova selvitysryhmä jatkaa tänään työtään.

Selvitysryhmässä mukana oleva eläköitynyt EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen sanoi lauantaiaamuna, että kaikkia osapuolia on nyt kuultu, ja nyt on kyse siitä, kuullaanko vielä joitakuita ”lisähenkilöitä”.

– En osaa sitä sanoa, missä ajassa saadaan esitystä, mutta näiden tukilakkojen takia täytyisi tietysti saada pöytä putsattua kaikilta osin huomenna, Laatunen sanoi.