Erittäin harvinainen rikos­epäily: naista syytetään törkeästä raiskauksesta Lappeen­rannassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Erittäin harvinainen rikos­epäily: naista syytetään törkeästä raiskauksesta Lappeen­rannassa

Asiaa käsiteltiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa.

Asiaa käsiteltiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa.

Julkaistu: 22.11. 15:55

Naista uhkaa vankeustuomio.

On äärimmäisen harvinaista, että suomalaista naista epäillään törkeästä raiskauksesta. Ja vielä harvinaisempaa on, että siitä joutuu syytetyn penkille.

Näin kävi kuitenkin Lappeenrannassa viime viikolla, kun paikkakuntalainen nainen joutui vastaamaan käräjäoikeudessa syytteisiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Iltalehden mukaan nainen on perheenäiti.

IS:n tietojen mukaan 31-vuotias nainen on asunut Lappeenrannassa vähintään yli kuuden vuoden ajan.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa pidetty istunto käsiteltiin yleisöltä suljetuin ovin. Tapauksessa on poikkeuksellista se, että rikoksista syytetty nainen ei ole ollut epäilyjen takia tutkintavankeudessa.

Nainen saapui istuntosaliin vapaalta, mikä on näin rankoissa rikossyytteissä harvinaista. Minimirangaistus törkeästä raiskauksesta on kaksi vuotta vankeutta.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

IS:n tietojen mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Lappeenrannassa 17.9.2015-10.1.2016 välisenä aikana.

Koska käsittely pidettiin suljetuin ovin, rikossyytteiden sisältö ei ole julkista. Asiakirjat määrättiin salaisiksi.

Oikeus on luvannut laatia asiasta niin sanotun julkisen selosteen, kun tuomio annetaan. Oikeuslaitoksesta ja tuomarista riippuen julkisessa selosteessa kerrotaan tapahtumista niin laajasti kuin se on mahdollista asianomistajan henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Oikeus antaa asiassa tuomion 13. joulukuuta.

IS:n tekemän selvityksen mukaan naisten epäillyksi tekemiä seksuaalirikoksia ilmoitetaan poliisille vuosittain noin 50–100, kun miesten vastaava määrä on noin 1 900–2 900.

Naisten epäillyksi tekemiä törkeitä raiskauksia ja törkeitä lapsen seksuaalihyväksikäyttöjä on vuosittain vain muutamia. Miehiä epäillään puolestaan vuosittain jopa yli sadasta törkeästä raiskauksesta sekä sadoista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.