Joulu saapuu Helsinkiin – katso Aleksin joulukadun avajaisten juhlallisuudet suorana ISTV:ssä! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Joulu saapuu Helsinkiin – katso Aleksin joulukadun avajaisten juhlallisuudet suorana ISTV:ssä!

Julkaistu: 22.11. 15:15

Helsingin Aleksanterinkatu muuttuu joulukaduksi sunnuntaina 24.11.2019, kun sen perinteiset jouluvalot sytytetään. Katso tapahtuman juhlallisuudet suorana ISTV:ssä! Mukana on tietysti joulupukkikin Korvatunturilta asti.

Joulukadun avajaisia edeltävät juhlallisuudet esitetään Tuomiokirkon edustalla Senaatintorilla noin kello 15 alkaen. Tilaisuudessa jouluista tunnelmaa luovat lauluillaan ja musiikillaan Ville Karttunen, Sunday Brothers feat. Jepa Lambert, Me Hanskit, Rokkasoppa, Jannike, Laura Voutilainen & Higher Ground Vocals ja Saara Aalto.

Jo ennen avajaisohjelmaa Senaatintorilla avataan kello 13 Hyvän Tahdon Torin jouluiset myyntikojut ja kello 14 alkaen torilla on hauskaa ohjelmaa lapsille.

Joulupukki tuo terveisensä Korvatunturilta noin kello 16 ja pian sen jälkeen Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sytyttää jouluvalot.

Sen jälkeen jouluparaati lähtee marssilleen läpi Helsingin ydinkeskustan. Paraatin reitti kulkee Unioninkadulta Aleksanterinkadulle, jolta se kääntyy vasemmalle Mannerheimintielle ja palaa sitten Pohjoisesplanadia ja Unioninkatua pitkin takaisin Senaatintorille.

Tapahtuman järjestäjän tuottama suora lähetys ISTV:ssä alkaa hieman ennen kello 15:ttä ja päättyy arviolta kello 16.20, kun paraati poistuu Senaatintorilta kameroiden ulottumattomiin. Suora lähetys ei siis seuraa paraatia, vaan näyttää vain juhlaesitykset ja -puheet torilta. ISTV:n lähetys näkyy vain suorana, siitä ei jää tallennetta.

Aleksin joulukadun avajaistapahtuman järjestää Helsinki City Markkinointi ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Helsinki City Markkinointi ry on ydinkeskustan kiinteistönomistajien, yritysten ja Helsingin kaupungin yhteistyöelin, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää keskustan vetovoimaa. ISTV osallistuu tapahtumaan yhteistyökumppanina siten, että se näyttää juhlallisuudet netti-tv-lähetyksenä niille, jotka eivät paikalle pääse.