Jyrki Lehtolan kolumni: Surkeita muun muassa seksissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jyrki Lehtolan kolumni: Surkeita muun muassa seksissä

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.11.2019 8:08

Miksei pyöräilijöitä yleistetä samalla lailla kuin autoilijoita, kysyy Jyrki Lehtola kolumnissaan.

Colnago-pyörillään Ullanlinnassa polkevat partasuut ovat luonnevikaisia viestintäkonsultteja, jotka käsittelevät traumaattisia äitisuhteitaan satulassa, minkä näköistä niiden ajokin on.

Itse tekemillään nojapyörillä ajavat hipit kompensoivat sitä, että niiden kaikki parisuhteet ovat loppuneet surkean seksin takia.

9 824 pyöräilijää on hankkinut kilpapyörän voidakseen polkiessaan viestitellä somessa nopeammin, sen verran tyhmiä pyöräilijät ovat.

Miksei pyöräilijöitä yleistetä samalla lailla kuin autoilijoita?

Autoilijoilla ei mene hyvin. Ne ovat tuhonneet planeetan ja tuhoavat sitä edelleen. Eilenkin yksi autoilija ajoi Vantaalta Espooseen, vaikka olisi voinut ruoskia tuntikaupalla itseään julkisissa kulkuneuvoissa.

Koska autoilijat ovat tuhonneet planeetan, niistä saa sanoa mitä vain niinä tyhjinä hetkinä, kun on kyllästynyt pilkkaamaan natseja, rasisteja, kokoomuslaisia, Mikko Kärnää, maalaisia, setämiehiä ja työläisnaapuriaan.

Politiikassa autoilu jakaa vielä ikävästi kantoja, koska vihreitä lukuun ottamatta kaikilla puolueilla on pitkin Suomea asuvia kannattajia, jotka elävät eri tavalla kuin vihreät uskottelevat elävänsä. Ja koska autoilijat ovat tuhonneet planeetan – onko tämä jo mainittu? – elitistisimmänkin oikeamielisen poliitikon sisältä nousee populisti vain kaatuakseen auton alle.

Sielun rumuudelle on onneksi oma paikka, Twitter.

Viime viikonloppuna Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson piti puheen, jossa kertoi kokoomuksen ajavan ”Audi-miesten” politiikkaa ”mersupersut” rinnallaan.

Noloahan yrittäminen on, jos ei yhtään osaa. Timo Soini taitoi populismin vielä silloin, kun kykeni piilottamaan itseään koskevat harhaluulot kyllin syvälle sisäänsä. Li Anderssonille se on vaikeampaa, kun sisältä paistaa halu siteerata jokaisen populistisen ulostuloyrityksen jälkeen Elvi Sinervoa, jotta ei kuolisi häpeään.

Samaa ongelmaa ei ollut Anderssonin kuuntelijoilla, jotka räjähtivät nauruun siitä syvällisestä ajatuksesta, että automerkki kertoo sielun rumuudesta.

Sielun rumuudelle on onneksi oma paikkakin, Twitter.

Lasten oikeuksien viikon kunniaksi aggressiivisimmat pyöräilijät aloittivat Twitterissä sodan heijastimia vastaan. Jalankulkijan heijastimet tuudittavat autoilijan turvallisuuden tunteeseen, minkä ansiosta ne voivat jatkaa ajamista kuin psykopaatit, jollaisia he ovatkin.

Ratkaisu tähän olisi heijastinkampanjan lopettaminen, koska autoilija oppii vasta, kun on ruhjonut jalankulkijan sairaalaan. Sellaisia autoilijat ovat.

Jos pyöräilijät yhtään tuntisivat etymologiaa eivätkä vain pyöräilisi, he tietäisivät, että sana ”pyöräilijä” tulee varhaislatinan ”mielenterveytensä tasosta jostain kumman syystä ylpeää monomaanikkoa” tarkoittavasta sanasta ”pyöräilijä”.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta